Volleykapitein Charlotte Leys: “Geen fighting spirit”

© BELGA
Redactie KW

De Yellow Tigers verloren met zware 0-3 cijfers tegen Duitsland. Speelsters Charlotte Leys uit Poperinge en Nina Coolman uit Brugge reageren.


© BELGA

Aanvoerster Charlotte Leys mocht dan al met de beste quotatie in de wedstrijdstatistieken staan, ook zij kreeg haar ploeg niet op de rails.

“Groeien in toekomst”

“Het verschil zit hem in een aantal details, maar in die details was Duitsland beter. Onze minst goede wedstrijd, afspraken werden niet nagekomen en de ‘fighting spirit’ ontbrak,” klonk de analyse. “Maar we willen toch met een goed gevoel naar huis gaan en daarom willen we morgen nog eens een kwalitatief goede wedstrijd spelen. We kenden de Duitse speelsters natuurlijk vrij goed en als ploeg staan ze boven ons geplaatst op de wereldranglijst. Tot hiertoe wonnen we steeds van ploegen die lager geklasseerd staan en verloren we van hoger geplaatste teams. Welnu, Kroatië staat achter ons. Zij hebben wel goede individuele speelsters, maar we moeten gewoon winnen tegen hen om met een goed gevoel naar huis te gaan. Willen we in de toekomst nog groeien, dan moeten we zeker allemaal nog individueel beter worden.”

Volleykapitein Charlotte Leys:


© BELGA

Nina Coolman kon tegen Duitsland enkele keren op het terrein komen en er blijven.

“Catastrofale start”

“Ik was enerzijds tevreden dat ik nog eens iets langer op het terrein kon staan en op mijn opslag enkele keren scoren, maar ik had liever een beter resultaat op het bord zien verschijnen,” wist de Brugse. “We namen echter een catastrofale start. Vooral in verdediging liep het mis. En na het verlies van de eerste set zaten we er mentaal een beetje door. We konden niet meer de vuist maken zoals gewoonlijk. Je probeert dan nog in de match te komen, maar telkens te laat. Het was achterna hinken. Ikzelf probeerde er zeker ook nog iets aan te doen, je kunt alleen maar je best doen, al was het steeds opboksen tegen een achterstand. Dit was zeker onze zwakste wedstrijd van het ganse toernooi. Morgen beter om af te sluiten.”

(MC – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier