Volleybalnet gestolen op beachvolleyterrein in Ieper

10/05/17 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:37

Niet voor het eerst krijgt de Ieperse sportinfrastructuur te maken met vandalisme.

Volleybalnet gestolen op beachvolleyterrein in Ieper

Op het beachvolleyterrein nabij de Ieperse sporthal werd maandagmorgen vastgesteld dat het net gestolen was. "En niet alleen het volleybalnet, maar ook de geleiders en zelfs de palen, die in beton zijn gegoten, waren een paar centimeter uitgerukt, anders waren die mogelijk ook nog verdwenen", aldus sportfunctionaris Ivan Decroix. "En het is zeker niet de eerste keer dat dit hier voorvalt. Ook op het andere openbare terrein op het Minneplein kregen we al te kampen met vandalisme en diefstal."

Vlug herstellen

"Ik zou echt niet weten hoe we ons daar tegen kunnen wapenen. Bovendien vraag ik mezelf ook af wat de dieven in godsnaam gaan uitvoeren met een net van zo'n zes meter lang. Zomaar in je tuin of op je terras hangen kan niet en gebruiken als visnet kan ook al niet. Als verklaring kan ik alleen geven dat dit nog maar eens uiting is van de heersende mentaliteit in de maatschappij. Het enige wat we kunnen doen, is alles zo vlug mogelijk herstellen en zorgen dat de sporters weer hun geliefkoosde hobby kunnen uitoefenen."

(DT)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!