Volleyballiga vecht kalenderwijziging aan bij burgerlijke rechtbank

Roeselare en Maaseik staan op dit moment op de finaleplaatsen in het volleybal. © BELGA
Redactie KW

De Belgische Volleyballiga is niet te spreken over de “eenzijdige” beslissing van het Koninklijk Belgisch Volleybal Verbond (KBVBV) om de data van de Play-offfinale te vervroegen.

Op 16 maart stuurde de KBVBV de mededeling de wereld in dat zijn Raad van Bestuur unaniem de beslissing had genomen om de wedstrijden van de Play-offfinale in de EuroMillions Volley League vroeger te laten plaatsvinden. Het eventuele vijfde en laatste titelduel zou zo plaatsvinden op 7 mei. Volgens de Liga, die het heeft over een “falend bondsbeleid”, werd die beslissing genomen om de voor de nationale ploeg geselecteerde spelers te laten deelnemen aan een trainingsstage.

De Liga zal de kalenderwijziging aanvechten bij een burgerlijke rechtbank, “na weigering van de Bond om het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) als arbiter te laten optreden”. In een latere fase zullen stappen genomen worden “om de sportieve en commerciële belangen van de clubs verder te vrijwaren”.

“Fysieke belasting”

Voor de clubs is dit echter onaanvaardbaar. “Hierdoor overtreedt de Volleybalbond haar eigen reglementen en sluit ze haar ogen voor de commerciële belangen die eigen zijn aan de EuroMillions competitie”, aldus de Liga. “Ook de Sportcommissie van de Liga moet vaststellen dat er ineens geen rekening meer wordt gehouden met de fysieke belasting van de Belgische clubspelers die in de beslissende eindfase vijf finalematchen in negen dagen moeten spelen. Deze beslissing werd genomen omdat de nieuwe bondscoach (Vital Heynen, nvdr.), druk bezig met zijn club in de Duitse competitie, plots de spelers vroeger ter beschikking wil hebben om de zomercampagne voor te bereiden.” De Liga dreigt ermee dat de clubs hun spelers niet voor 13 mei zullen vrijgeven voor de nationale ploeg.

Na vijf speeldagen in Play-off 1 staan Maaseik (17 ptn) en Roeselare (16 ptn) op de eerste en tweede plaats, de plekken die recht geven op de finale.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier