Volleyballiga reikt dit seizoen voor het eerst de 'Golden hands-award' uit

13/10/16 om 06:24 - Bijgewerkt om 06:22

Voorzitter van de Euromillions Volleyleague Philippe Boone en CEO Marc Spaenjers voerden in het tussenseizoen een paar ingrijpende veranderingen door.

Volleyballiga reikt dit seizoen voor het eerst de 'Golden hands-award' uit

Zo kocht de Liga de uitzendrechten op de thuiswedstrijden van Maaseik en Roeselare in de Champions League. De clubs uit de Liga A zullen meer financiële middelen krijgen.

De uitzendrechten van de Champions League waren de voorbije seizoenen in handen van de VRT, maar dit keer pasten ze aan de Reyerslaan. De wedstrijden komen op de betaalzender Playsports, maar de VRT blijft wel samenvattingen op antenne brengen. Daarnaast komen ook een 25-tal Belgische competitiewedstrijden rechtstreeks op Telenet. Een andere nieuwigheid is de verdeling van het sponsorgeld van de Nationale Loterij. Die sponsoring gaat integraal naar de 10 clubs uit de hoogste afdeling. Zo zal de kampioen 45.000 euro op de rekening mogen schrijven, terwijl de laatste ook nog op een extraatje van 7.000 euro mag rekenen.

De Supercup wordt voortaan geschrapt en krijgt met de Champions Cup een nieuw leven. Concreet zal de kampioen het in de seizoensopener niet meer opnemen tegen de bekerwinnaar, maar wel tegen de nummer twee van de competitie. Op die manier willen ze een aantrekkelijke affiche serveren met twee ploegen die klaar zijn om aan te treden in de Champions League.

Het komend seizoen in de Liga A wordt er ook weer eentje met een daler en een stijger wat de competitiviteit ten goede moet komen. Al blijven de tien ploegen het jaar nadien wel gelijk als de kampioen uit Liga B geen interesse heeft in een avontuur op het hoogste niveau of niet toegelaten wordt door de licentiecommissie. De onafhankelijke leden van die commissie baseren zich op verschillende parameters -zoals financiële slagkracht en accommodatie- om een club al dan niet toe te laten.

In december 2017 reikt de Liga voor het eerst een 'Golden hands-award' uit naar analogie met de Gouden schoen in het voetbal. Spelers uit de Belgische competitie kunnen dan stemmen op de meest verdienstelijke speler van de competitie. Opmerkelijk is dat ook de Belgen actief in het buitenland ook verkozen kunnen worden.

(MPM/Foto MPM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!