Volleyballers van Knack slagen niet in trickshot vanaf IJzertoren

Redactie KW

Maandag hebben volleybalinternationals Hendrik Tuerlinckx, Stijn Dejonckheere, Matthijs Verhanneman en Ruben Van Hirtum, alle vier actief bij Knack Roeselare, geprobeerd om een extreem volleykunstje uit te halen, maar zonder succes.

Onder de naam Sons of Gravity proberen ze in hun vrije tijd de meest extreme worpen te gooien, en deze keer was de IJzertoren het decor voor hun nieuwste hersenspinsel. “We hebben ook aan het Atomium gedacht, maar uiteindelijk schoot de IJzertoren me te binnen. Op die locatie hebben we een mooie open ruimte en een goed platform. Met zijn 83 meter hoogte was dit de perfecte locatie”, aldus de libero van Knack Roeselare.

Om beurten probeerden de heren volleyballers een bal vanaf het dakterras op te slaan en zo doorheen een basketring op de begane grond te doen belanden, meer dan tachtig meter lager. Daarbij dienden ze niet alleen rekening te houden met de soms felle wind, bovendien konden ze vanaf de toren hun doel niet zien. Tegelijk was het opletten geblazen dat er geen bezoekers geraakt werden, want het Museum aan de IJzer bleef tijdens het bezoek van de Sons of Gravity gewoon open.

Volleyballers van Knack slagen niet in trickshot vanaf IJzertoren

Het kwartet begon maandag om 11 uur met de pogingen, maar moest stoppen om 18 uur, het sluitingsuur van Museum aan de IJzer. “We hebben tussen de 1.500 en 2.000 ballen gelanceerd. We raakten een paar keer het bord en de ring, maar de bal wou er niet in”, vertelt Dejonckheere. Het kwartet wil in de toekomst hun recordpoging hernemen, al wordt dat niet simpel met het drukke programma van de nationale ploeg en de start van de voorbereidingen voor het nieuwe volleyseizoen.

Volleyballers van Knack slagen niet in trickshot vanaf IJzertoren

The Sons of Gravity gaven wel nog mee dat ze de liefhebbers heel binnenkort zullen verrassen met iets nieuws, maar veel willen ze er niet over kwijt. “Het enige dat ik kan meegeven is dat het een jongensdroom is die uitkomt”, aldus Dejonckheere.

(TVDW/TVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier