Volleyballers herdenken Nathalie Depickere met tornooi in Sijsele

Redactie KW

Op zondag 30 oktober 2011 overleed volleybalspeelster Nathalie Depickere geheel onverwachts in de sporthal van Beernem. Sympathiserende clubs nemen zondag opnieuw deel aan de memorial die haar naam draagt.

Nathalie Depickere had heel wat familieleden in de volleybalwereld en ging op die bewuste zondag supporteren voor haar neef, die bij de scholieren van De Beerlanders Beernem aantrad. Ze zou ‘s avonds ook nog een seniorenwedstrijd meepikken, maar werd tussenin onwel. Die avond overleed Nathalie op amper 30-jarige leeftijd aan een longembolie in het ziekenhuis.

Zij was op dat moment spelverdeelster bij Bevo Roeselare en was ook jeugdcoach bij Davos Damme. “Naast haar speltechnische kwaliteiten betekende vooral haar positieve mentaliteit en optimisme een pluspunt voor de ploeg”, schetste Bevo-voorzitter Geert Sintobin het grote verlies toen.

Praktische informatie

Heel wat clubs uit de streek nemen zondag dan ook deel aan het tornooi ‘Remember Volley Day Nathalie Depickere’ om de volleybalspeelster te herinneren. Vanaf 9 uur spelen de miniemen, cadetten en scholieren. In de namiddag komen de dames en heren uit provinciale in actie, terwijl de hoofwedstrijd om 18 uur gespeeld wordt. Olva Brugge A uit eerste divisie en Tievolley Tielt A uit tweede divisie nemen het daarin tegen elkaar op. Eerder op de dag komen onder andere VT Damme, Jevo Maldegem, Bevo Roeselare, De Beerlanders Beernem en de Brugse VLM-dames in actie.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier