Volleybalicoon Geert Lefevere neemt straks afscheid als coach

Vorig seizoen leidde Geert Lefevere Pervol Ruiselede nog naar de titel in eerste divisie. © Foto Bart
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Lefevere scheerde hoge toppen als speler bij Desimpel Torhout en Knack Roeselare, maar verdiende ook als coach zijn strepen. Momenteel is hij bezig aan zijn zesde seizoen bij Pervol Ruiselede, dat uitkomt in eerste nationale.

“Het is nog een beetje moeilijk om het uit te spreken, maar ik stop na dit seizoen”, klinkt het bij de 52-jarige Bruggeling Geert Lefevere. Hij was jarenlang een topspeler op het hoogste niveau en is nu al zes jaar aan de slag als trainer-coach bij Pervol Ruiselede. “Dat is zeker niet omdat ik uitgekeken ben op het volleybal, want ik doe het nog steeds met veel plezier, maar er zijn momenteel heel veel dingen die op mijn pad komen.”

“Leukste herinnering? Mijn beginperiode bij Torhout”

In Brugsch Handelsblad en De Weekbode Tielt van deze week geeft Lefevere meer uitleg over zijn afscheid, maar hij pikt er ook zijn mooiste herinnering uit na veertig jaar volleybal. “Als leukste herinnering kies ik mijn beginperiode op het hoogste niveau bij Torhout. Ik speelde er zeven of acht jaar, maakte er heel wat Europese verplaatsingen mee en beleefde er eigenlijk spectaculair leuke jaren. Laat het ons nu maar bij één mooie herinnering houden, straks krijg ik het nog moeilijk.”

Kapitein bij laatste bekerwinst Desimpel Torhout

In februari 2015 verscheen in De Weekbode Torhout nog een uitgebreide retroreportage over de bekerwinst van Desimpel Torhout in 1995. Geert Lefevere mocht toen als kapitein de beker in de lucht steken en maakte zo het laatste sportieve succes van de Torhoutse club in ereklasse mee. De reportage vind je in onderstaand PDF-bestand terug.

Retroreportage Desimpel Torhout.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier