Volleybal : reacties na België – Australië in Luik

© BELGA
Redactie KW

De Red Dragons deden het uitstekend in Kortrijk en Luik.

Sam Deroo: “Uitgebalanceerd team”

Samen met Bram van den Dries maakte Sam Deroo een uitstekende invalbeurt. “Ach, we hebben een complementair team. We kennen mekaars kwaliteiten en die zijn complementair. Als iemand eens een mindere dag heeft, kan iemand anders hem perfect vervangen.

De Australiërs waren sterk gestart, ze bezaten veel opslagdruk en hun opposite was uitstekend bezig. Maar toen hij van het terrein gehaald werd en de Aussies enkele foutjes maakten, grepen wij onze kans. Ook wel omdat we zelf beter in de match zaten.”

Frank Depestele: “Schitterend publiek”

Spelverdeler Frank Depestele moest toegeven dat de Australiërs sterk aan de wedstrijd begonnen. “Goede opslag, goede passing, sterke aanvallers. We geraakten maar moeilijk in de wedstrijd. En dat had niks te maken met de aanpassing aan een zaal, waarin we voor het eerst speelden. Integendeel, dit was een schitterend publiek. Ik had hier geen vol huis verwacht.

Maar ik denk dat vandaag onze ‘bank’ ons uitstekend geholpen heeft. Dat zal nog wel voorvallen en zo zullen we iedereen blijven nodig hebben tot de laatste dag van deze campagne. Het feit dat we in de tweede set onze achterstand konden ophalen was zeker mee beslissend in het behalen van de winst.”

Australische coach: “Fysieke en vooral mentale problemen”

De Argentijnse coach van de Australische ploeg was tevreden over anderhalve set van zijn ploeg. “Je ziet dat we vooruitgang boeken, hoewel dat slechts langzaam gebeurt. We kunnen hetzelfde niveau nog niet handhaven gedurende de ganse match, maar er is nog progressie mogelijk, want er zijn nog goede spelers achter gebleven in Australië. Ik wilde sommige spelers niet meer opnieuw in de strijd gooien, omdat ik ze niet wilde verbranden voor de wedstrijden van de komende weken. Fysieke problemen, maar na het verlies van de tweede set zeker ook mentale problemen,” zuchtte Uriarte.

Dominique Baeyens: “Wel gedroomd van zulke twee overwinningen”

De Belgische bondscoach toonde zich dan weer uitermate opgetogen over de dubbele winst van zijn ploeg bij haar debuut in de World League. “Van zoiets durf je dromen, maar het moet toch allemaal nog gerealiseerd worden ook. We waren nochtans wat slapjes aan de match begonnen. En dat Australië zeker niet als het zwakke broertje mag afgeschilderd worden, kon je ook merken. Maar daarom speel je ook in de ‘wereldgroep’.

Ik ben ook tevreden dat er geen blessures optraden bij deze groep, dat iedereen fysiek in orde is – beter zelfs dan de Australiërs – en dat ze op amper tien dagen tijd al snel weer de automatismen van weleer weervonden. Maandag krijgen ze vrij en komend weekeinde krijgen ze volledig vrij om volgende week maandag te starten met de voorbereiding op de wedstrijden tegen Canada (vrijdag 6 juni in Luik, zondag 8 juni in Antwerpen).”

(MC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier