Volley De Haan klaar voor organisatie van finale beker van West-Vlaanderen

Eric Van Den Broucke
Redactie KW

Op paasmaandag zal er ongetwijfeld een gezellige drukte heersen in de omgeving van sporthal Haneveld in De Haan. Dan worden er de provinciale bekerfinales in het volleybal betwist.

Voor Eric Van den Broucke, voorzitter van Volley De Haan, wordt het zonder twijfel een onvergetelijke dag. “De laatste jaren werden de finales steeds in Roeselare of Torhout betwist, maar dit jaar wilden wij graag dit evenement eens organiseren. Enkele maanden geleden schreven we ons in voor de aanbesteding en met de steun van de gemeente en verschillende sponsors zijn we erin geslaagd om de nodige fondsen bijeen te krijgen. Uiteraard zijn we blij dat we van de federatie deze unieke kans krijgen.”

Er komt uiteraard heel wat bij kijken wanneer je als bescheiden provinciale club verantwoordelijk bent voor de organisatie van zo’n evenement. “We zijn ondertussen al verschillende maanden bezig met de voorbereiding van deze bekerfinale. Gelukkig hebben we wat ervaring met de organisatie van grote volleybalevenementen. In augustus staan we immers weer klaar om voor de 45ste keer ons internationaal volleytornooi in te richten.”

De bekerfinale is uiteraard heel belangrijk voor de club en dat beseft Eric Van den Broucke maar al te goed. “We zijn een kleine club, maar willen bewijzen dat we in staat zijn om zo’n belangrijk evenement perfect te laten verlopen. Ook weten we nu al dat we financieel zeker geen kater overhouden aan de organisatie en dat is toch een hele geruststelling.”

De voorzitter rekent op ruim 1500 aanwezigen voor de vier wedstrijden. Om alles tijdig voor elkaar te krijgen werd een oproep gedaan naar vrijwilligers. “We zijn echt verrast als we zien wie er allemaal bereid is om te helpen. Oud-spelers, sympathisanten en supporters die al jaren geen lid meer zijn van de club hebben spontaan aangeboden om bij te springen. Er is zelfs iemand uit Nederland die zijn diensten aanbood.”

Voor Eric Van den Broucke is het duidelijk dat de organisatie van de bekerfinale een scharniermoment is voor de club. “Dit zal een boost betekenen voor alle leden van onze club. We willen hiermee ook duidelijk maken dat de club ambitie heeft en vooruit wil. Paasmaandag wordt een topdag voor iedereen die Volley De Haan een warm hart toedraagt.” (PDC)

Om 13 uur Heren Nationaal en Divisie: Black and White Company Lendelede – VT Marke-Webis; om 15 uur Dames Nationaal en Divisie: Hermes Oostende B – Bidavo Bissegem; om 17.30 uur Dames Provinciaal: Elckerlyc Zwevezele – Vlamvo Vlamertinge; om 19 uur Heren Provinciaal: Knack Roeselare D – VT Rokavo Rollegem-Kapelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier