Volley De Haan heeft twee (!) jeugdploegen die de titel konden pakken

Volley De Haan Meisjes U13 A en B zijn kampioen met boven v.l.n.r. Jerry Peeters (coach), Cedric Scholier, Tahon Maarit, Maren Evens, Nina De Laere, Marijke Vranken (coach). Onder v.l.n.r.: Jade Ketels, Lukas Danneels, Thibaut Scholier, Zoë Clarisse, Phoebe Devolder.
Redactie KW

Bij Volley De Haan mag men zich opmaken voor een vrij uitzonderlijke kampioenenhulde. Het gebeurt immers maar zelden dat twee ploegen van eenzelfde jeugdcategorie (U13) eerste eindigen.

In de regionale A-reeks waren de spelertjes van coach Marijke Vranken twee weken geleden al zeker van de titel. Hun leeftijdsgenoten van het B-team verloren vorig weekend weliswaar nipt van Slovo Brugge, maar hebben voldoende aan zes punten voorsprong om ook kampioen te worden. Uiteraard is de trainer van beide ploegen heel gelukkig met deze mooie prestatie van haar pupillen. “Dit is echt wel een heel goede lichting. Het is een technisch sterke en beweeglijke groep kinderen die daarenboven heel goed met elkaar kunnen omspringen.”

Voorzitter Eric Van Den Broucke is uiteraard heel trots met de prestatie van zijn miniemenploegen. “Onze A-ploeg heeft al een tijdje de titel op zak en mag binnenkort deelnemen aan de eindronde van de kampioenen. Ze zullen ongetwijfeld geen slecht figuur slaan.”

Voor coach Marijke Vranken uit Wenduine zijn de prestaties van beide ploegen een mooie opsteker bij haar debuut als jeugdtrainer. “Zelf heb ik verschillende jaren volleybal gespeeld, maar om familiale redenen ben ik negen jaar geleden gestopt. Het is eigenlijk omdat mijn dochters vorig jaar bij de U11 speelden dat ik af en toe een handje toestak op de trainingen. Na het volgen van een initiatoropleiding voelde ik me klaar om dit jaar beide miniemenploegen te coachen.”

Net als de voorzitter is Marijke Vranken ervan overtuigd dat er heel wat talent schuilt in deze leeftijdsgroep. “We verloren dit seizoen maar één wedstrijd en volgend jaar zijn drie spelertjes van het huidige team nog steeds geen 13 jaar. Twee spelers maken ook deel uit van de West-Vlaamse selectie en kunnen regelmatig trainen met de beste leeftijdgenootjes van de provincie.”

Marijke, die eigenlijk afkomstig is uit Limburg, heeft het best naar haar zin bij Volley De Haan. “Er heerst een gezellige familiale sfeer in onze club en iedereen kan het heel goed vinden met elkaar. Daarenboven doet het bestuur er echt alles aan om de club vlot draaiende te houden.”

Het lijkt erop dat de toekomst er veelbelovend uitziet voor het team van voorzitter Van den Broucke, maar de coach van de U13-ploegen blijft nuchter en realistisch. “Voorlopig is het vooral heel belangrijk dat deze kinderen zich amuseren en veel plezier beleven op training en tijdens de wedstrijden”, aldus een overtuigde Marijke Vranken. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier