Volgend jaar geen WK voor de Yellow Tigers

© VDB
Redactie KW

De Yellow Tigers gaan volgend jaar niet naar het WK in Japan. In de Rotterdamse Topsporthal leden ze hun tweede 0-3 (17-25, 22-25, 19-25) nederlaag tijdens het ultieme kwalificatietoernooi tegen Bulgarije, dat samen met Nederland de laatste Europese WK-plaatsjes inpikte. De slotmatch van morgen tegen Griekenland kan daar niets meer aan veranderen.

Met Van Gestel en Grobelna in de basis stuitten onze Yellow Tigers meteen op een uitstekend blokduo Ruseva – Simeonova en tegen de aanvalspower van Vasileva viel ook weinig te beginnen. Aelbrecht maakte 7-10 nog wel goed, maar diezelfde Vasileva liet bij 12-16 al het zesde Bulgaarse killblock optekenen.

Ook de ingekomen Herbots en Van Hecke konden het tij niet keren. De Bulgaarse meiden stoomden los door naar 17-25.

Geen beterschap

In set twee kwam er, met Amber De Tant als libero, niet meteen beterschap. Pas bij 6-12 zetten Herbots en Van Hecke een remonte in. Bij 13-15 weerde de Bulgaarse muur de aansluitingstreffer af. Na een nieuwe uitloper naar 17-23 leken de kaarten geschud, maar eindelijk kreeg het Tigerblock wat vat op de Bulgaarse aanvalsters. Bij 21-23 flakkerde er nog een straaltje hoop op, maar de tweede setbal was er te veel aan: 22-25.

Ook in set 3 ondergingen onze vrouwen de wet van de sterkste. Bij 7-13 mochten de Balkanmeiden in feite al hun tickets voor het WK in Japan boeken. De tijgers weerden zich nog als leeuwen, maar zelfs een paar sublieme verdedigende acties brachten geen soelaas. Bulgarije stoomde verdiend door naar 19-25 en de euforie.

België speelde met: Van de Vyver, Van Gestel 1, Heyrman 6, Grobelna 6, Leys 4, Aelbrecht 6, libero’s Courtois, De Tant. Later: Herbots 16, Van Hecke 7, Janssens, Lemmens 1, Gilliams.

(MC – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier