Vlamvo Vlamertinge pakt de dubbel

Naast de titel gaat de beker nu ook naar de Westhoek dankzij de dames van Vlamvo Vlamertinge. © GD
Redactie KW

Derde wedstrijd en tevens de eerste van de Provinciale dames ging tussen Elckerlyck Zwevezele in groene uitrusting en Vlamvo Vlamertinge in het blauw. Vlamertinge werd het weekend voor Pasen kampioen in eerste provinciale en dit ten nadele van dit Zwevezele die tweede staat in het klassement. Het beloofde een boeiende strijd te worden.

De twee gelijkwaardige teams geven elkaar geen duimbreed toe in het begin van die eerste set. Na 10 minuten staat het 6-8 in het voordeel van Zwevezele. Met Leen Corneillie aan de service komt Vlamertinge voor het eerst aan de leiding. Ze maakt zes punten op rij en het staat 14-10. Zwevezele verliest de grip op de wedstrijd en komt nog moeilijk uit onder de opslagdruk. In een ruk gaat Vlamvo door naar 21-13. Met 24-15 heeft Vlamertinge nu 10 setballen, waarvan pas de vijfde raak is omdat Ine Raedt buiten serveerde.

De tweede set is een kopietje van de eerste. Opnieuw start Zwevezele het sterkst met 2-6 maar langzamerhand neemt Vlamertinge het heft terug in handen. Maar het vlot niet zo goed als in de eerste set. De kloof blijft 5 punten 10-15. Met enkele geluksballetjes loopt Vlamertinge verder uit en wanneer libero Emelie Verfaille in de fout gaat staat het plot 16-24. Laure Vermeersch maakt dan het zaakje af en het staat 1-1 in sets.

Deze maal laat Vlamertinge geen kloof toe en houdt het stand (7-7). Het is duidelijk dat deze wedstrijd alle kanten uit kan. Plots plaatst Vlamertinge een versnelling en moet Zwevezele een kloof toestaan. Het wordt zelfs 13-8 onder de opslagdruk van Maxine Deleu.. Daarna gaat het in een sneltreinvaart naar 18-12 en 21-13. De vertwijfeling slaat toe bij Vlamertinge. Een superblok van Laure Vermeersch maakt het 22-20 en coach Hardy van Vlamertinge last een time-out in. Toch bereikt Vlamvo drie setpunten en het eerste is het goede. De fel bevochten set gaat naar Vlamertinge na een onwaarschijnlijke remonte van groen-zwart.

Een vliegende start van Vlamertinge in de vierde set. Met veel opslagdruk staat het plots 8-1 in hun voordeel. Zwevezele is even van slag en mist de ene receptie na de andere. Het wordt 10-2, zo gaat het razendsnel. Zwevezele blijft aanklampen maar kan de kloof niet dichten. Vlamvo loopt verder weg en de beker is nu heel dicht met 17-8. Zwevezele zette de achtervolging in en kwam tot op 21-15 maar eigenlijk hopeloos te laat. 24-16 was de eerste setbal en meteen de goede. Naast de titel gaat de beker nu ook naar de Westhoek.

Finale Beker van West-Vlaanderen Provinciale Dames

Vlamvo Vlamertinge – Elckerlyck Zwevezele 3-1 (25-20/16-25/25-21/25-16)

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier