Vlamvo Vlamertinge in halve finale provinciale beker in elke categorie aanwezig

De U11 provinciaal van Vlamvo. Ook de Vlamertingse U11 treedt dit weekend aan in de halve finale van de West-Vlaamse beker. vlnr Amber Canepeel,Yolien Comyn,Heike Goudeseune,Telile Deltour,Zanna Callens en Yolien Verstraete. (Foto EF) © De U11 provinciaal van Vlamvo. Ook de Vlamertingse U11 treedt dit weekend aan in de halve finale van de West-Vlaamse beker. vln
Redactie KW

Van de allerjongsten bij de U11 tot de ongeslagen seniorploeg: in de Beker van West-Vlaanderen is in elke leeftijdscategorie een ploeg van Vlamertinge geplaatst voor de halve finale. Een unicum voor Vlamvo en een bewijs van een uitstekende jeugdwerking.

Jeugdverantwoordelijke Els Logie maakte het nog niet eerder mee. Zaterdag staat in elke categorie van de halve finales van de Beker van West-Vlaanderen een afvaardiging van Vlamvo Vlamertinge aan de opslag. “Samen met Bevo Roeselare zijn we de enige ploeg die in elke leeftijdscategorie vertegenwoordigd is. Als je dan bedenkt dat Bevo qua ledenaantal de grootste ploeg van West-Vlaanderen is en wij maar net de top tien van het aantal leden halen, is dat des te mooier.”

Vorig jaar deden we het met drie finaleplaatsen en twee keer bekerwinst al schitterend, maar dat we nu nog beter bezig zijn, is echt verbazend. We blijven natuurlijk voorzichtig, want we gaan nu een aantal keer Bevo Roeselare treffen en in enkele leeftijdscategorieën zijn we dan de underdog. Laat de speelsters maar zonder druk aan de wedstrijden beginnen. We zitten met heel wat talent en als iedereen er vol voor gaat, zullen er ongetwijfeld finaleplaatsen uitkomen.”

“Het is zeker geen toeval dat we met zo’n sterke lichting zitten”

Met speelsters die in twee of meer leeftijdscategorieën aantreden, wordt het een drukke dag voor Vlamvo Vlamertinge. “Er zijn inderdaad speelsters die zowel voor de U15, de U17 als onze hoofdploeg uitkomen. Wij zien dat als een beloning voor het vele werk dat wij in onze jeugdwerking steken. Al van bij de allerkleinsten, vanaf het derde kleuter in onze bewegingsschool, proberen we ervaren en geëngageerde trainers in te zetten. De nadruk ligt telkens op beweging en technische oefeningen, het competitieve aspect laten we bewust achterwege. Het is dus zeker geen toeval dat we met zo’n sterke lichting zitten.”

Els Logie. (Foto a-DB)
Els Logie. (Foto a-DB)© David Beerlandt

Ambitieuze U13

Eén van de exponenten van de sterke lichting jeugdspeelsters bij Vlamvo Vlamertinge is ongetwijfeld de U13, onder deskundige leiding van de 31-jarige Poperingenaar Bert Bafcop. “We sloten de reguliere competitie als eerste af, wonnen de eerste match in de play-offs, maar het hoogtepunt tot nog toe was het binnenhalen van de eerste manche van de Champions League. Ook de Beker van West-Vlaanderen is een doel voor ons. Het wordt zaterdag trouwens al een klein beetje de finale, want met Bevo Roeselare treffen we onze grootste concurrent. Het wordt de eerste keer sinds de U11 dat beide ploegen elkaar weer treffen. Ik zag hen al enkele keren aan het werk en het zal een spannende match worden.”

“Voor mijn speelsters zijn dat eigenlijk ideale omstandigheden, want ze zijn bijzonder gedreven en ambitieus. Het is goed voor hun ontwikkeling dat ze eens onder druk moeten spelen. We zouden graag de Champions League winnen, zodat we aan het Belgisch kampioenschap kunnen deelnemen en daarvoor zullen we dus voorbij Bevo Roeselare naar bekerwinst moeten.” (TV)

Halve finales Beker van West-Vlaanderen op zaterdag 3 maart vanaf 9 uur in sporthal Groene Meersen, Stadionlaan 48, Zedelgem