Vlaamse volleybalteams winnen internationaal FISEC-tornooi in Frankrijk

De vier West-Vlamingen die in Beauvais het FISEC-tornooi wonnen: v.l.n.r. Léonore Maertens, Fien Debacker, Justine Calleeuw en Seppe Vandepoele. © GF
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Zowel bij de jongens als bij de meisjes pakte FISEC Flanders de eindoverwinning in het Franse Beauvais, vier West-Vlamingen mochten delen in het succes.

Om 14 uur woensdagmiddag speelden de Vlaamse meisjes de finale van het volleybaltornooi van de internationale schoolsportfederatie FISEC (Fédération Internationale Sportive de l’Enseignement Catholique). De tegenstander in de finale was Duitsland, een team dat ze eerder al wisten te verslaan in de poules.

FISEC Flanders haalde het ook ditmaal met 3-0 en zorgde zo voor een verlenging van de titel die ze vorig jaar in Malta pakten. Fien Debacker (Sijsele), Léonore Maertens (Sint-Eloois-Winkel) en Justine Calleeuw (Brugge) maakten deel uit van de winnende ploeg.

Bij de jongens zorgde enkel Seppe Vandepoele uit Koekelare voor de West-Vlaamse inbreng. Hij nam het samen met zijn teamgenoten op tegen Brazilië en ook hier werd een knappe 3-0-overwinning geboekt.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier