VKt Torhout wint topper in eerste divisie en kan titel bijna ruiken

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De leider in eerste divisie klopte eerste achtervolger Bidavo Bissegem met 3-2.

Er was aardig wat volk opgedaagd in de Torhoutse sporthal voor het duel tussen de nummer één en twee in de rangschikking. VKt Torhout had een voorsprong van zes punten op achtervolger Bidavo Bissegem, het belang van de wedstrijd was dan ook groot.

Bidavo haalt achterstand op in tweede set

VKt nam de beste start en kon doorheen de eerste set constant een kleine voorsprong vasthouden. Op het einde van de set moest Bidavo helemaal afhaken, via 18-16 ging het naar 21-16 en uiteindelijk 25-19. De thuisploeg begon aan set twee met 6-1 en leek bij 13-7 op weg naar een 2-0-voorsprong. Een enthousiast Bissegem toonde echter veerkracht, zette de Torhoutse receptie onder druk en kwam bij 13-13 alweer langszij. In een spannend slot kon Bidavo de bordjes op gelijke hoogte zetten met 22-25.

In set drie waren het de bezoekers die met 1-4 de beste start namen, maar VKt reageerde snel en gepast. Bij de eerste technische time-out stond Torhout alweer 8-6 voor en even later was de bonus nog groter geworden: 16-11. VKt kwam niet meer in de problemen en kwam via 25-16 op een 2-1-voorsprong.

Kapitein Eva Verboven maakt het af voor VKt

De vierde set was perfect gelijk opgaand. Zo stonden de teams zowel bij 4-4, 8-8, 12-12 als 16-16 op gelijke hoogte. De thuisploeg stak een hand uit naar de overwinning bij 20-16, maar maakte te veel fouten om het af te maken. Bidavo keerde de situatie nog om en dwong met 22-25 een tiebreak af.

In de vijfde set was VKt meteen bij de les. Dankzij een sterke Karen Verhaeghe liep de ‘Bella Squadra’ uit tot 3-0 en 9-5. Uiteindelijk mocht kapitein Eva Verboven de 15-10-eindscore vastleggen. Dankzij deze overwinning heeft VKt een voorsprong van zeven punten op eerste achtervolger Bidavo. Aangezien er nog maar vijf wedstrijden te spelen zijn en Torhout dit seizoen nog maar acht punten liet liggen, lijkt het dan ook dat de titel zo goed als binnen is.