VKt Torhout B hoopt op een sterk seizoenseinde

Eva Martens © Foto JS
Redactie KW

VKt Torhout B boekte zondag een knappe 3-1-zege in het streekduel tegen Davolo Loppem. Hiermee verstevigt het team zijn plaats in de middenmoot van tweede divisie dames B.

Libero Eva Martens is heel tevreden met de 3-1-overwinning tegen Davolo Loppem. “Misschien laat de uitslag iets anders vermoeden, maar het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd. We verloren nipt de eerste set, maar daarna konden we ons herpakken. De volgende sets waren gelijk opgaand en spannend, maar we trokken telkens aan het langste eind. Na het verlies in Gooik doet deze zege toch wel deugd.”

“We hebben een goeie ploeg, een mix van ervaring en jong talent”

Bij aanvang van het seizoen werd stilletjes gehoopt om kampioen te spelen, maar deze ambitieuze doelstelling is eigenlijk te hoog gegrepen en dat beseft Eva als geen ander. “We hebben een goede ploeg met zowel ervaren als jonge speelsters, maar moesten al vaak afrekenen met blessurelast. We misten ook onze competitiestart, waardoor we eigenlijk pas de laatste weken het juiste ritme beet hebben.”

“Dit jaar sta ik meestal als libero in de basisopstelling van coach Josipovic”

In haar tweede seizoen bij de ploeg van Josip Josipovic heeft de vroegere speelster van VT Brugge duidelijk haar draai gevonden. “Dit jaar sta ik als libero meestal in de basisopstelling van de coach. Ik ben niet van de grootste en op deze positie presteer ik beter dan wanneer ik receptie-hoek speel. Torhout is ook een ideale ploeg voor mij, want ik woon in Loppem waardoor de verplaatsingen best meevallen. Ook het niveau van tweede divisie kan ik best aan”, glimlacht Eva.

“De Beker van West-Vlaanderen U19 is een mooie herinnering”

Voorlopig kan ze haar studies farmacie vrij makkelijk combineren met haar favoriete sport. “Ik zit momenteel op kot in Gent, maar het lukt vrij aardig om tijdens de week twee keer naar Torhout af te zakken om te trainen. Ik weet niet of het volgend academiejaar ook nog zal lukken, maar dat zijn zorgen voor later.”

Alhoewel ze pas haar tweede jaar voor Torhout speelt, koestert ze een wedstrijd van vorig seizoen als één van de mooiste momenten uit haar nog jonge loopbaan. “De fel begeerde Beker van West-Vlaanderen winnen met de U19 is echt een herinnering om nooit meer te vergeten”, besluit Eva Martens. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier