VKt Torhout B en Wivo Wingene A zijn de logische bekerfinalisten

Redactie KW

Beide teams wonnen zondag hun halve finale in Schiervelde, waardoor ze de finale van de West-Vlaamse beker op Paasmaandag mogen betwisten.

Geen verrassingen zondagavond tijdens de halve finales van de provinciale beker in Schiervelde. Wivo Wingene haalde het zoals verwacht relatief vlot van Davolo Loppe, een staartploeg in eerste provinciale. Met 25-13 in de openingsset leek de toon meteen gezet, maar daarna bood Loppem toch meer weerwerk. Set twee eindigde nog op 25-21 voor Wingene, in set drie had Davolo een 20-22-voorsprong. Wivo slaagde erin het tij nog te keren en pakte bij 26-24 het finaleticket.

In de andere halve finale was VKt Torhout B favoriet. De Torhoutse ploeg speelde vorig jaar al de bekerfinale in eigen huis en staat riant aan de leiding in eerste provinciale. In de heenronde werd echter verloren van Komen en ook de enthousiaste supporters werden gevreesd. Toch startte VKt best overtuigend met 19-25 in de eerste beurt. Komen leek met 25-15 in set twee voor de verwachte spanning te zorgen, maar kwam er daarna slechts zelden aan te pas. Met 18-25 en een duidelijke 10-25 ging de overwinning naar VKt B, dat straks favoriet is voor bekerwinst.

De finale van de West-Vlaamse beker zal plaatsvinden op Paasmaandag 6 april, in de sporthal van Torhout.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier