Vijfde Europees ticket voor Prefaxis Menen

Redactie KW

Menen heeft zich zonder te spelen verzekerd van het laatste Europees ticket.

In principe zou er een nacompetitie volgen met de nummers vijf (Menen) en zes (Puurs) uit play-off 1 en de nummers één (Guibertin) en twee (Waremme) uit play-off 2. De winnaar daarvan zou dan met een plaats in de Challenge Cup gaan lopen. Maar omdat Puurs Europees niet speelgerechtigd is door financiële perikelen en de andere drie ploegen het nut niet inzagen van de eindronde, werd die in laatste instantie geschrapt. Daardoor mag Menen als vijfde Belgische club Europa in volgend seizoen. “Iedereen binnen de club is tevreden dat het zo afloopt”, zegt coach Dardenne. “Mijn spelers hadden ook geen zin in die overbodige nacompetitie.”

Laatste training

Vandaag werkte Alain Dardenne zijn laatste training af op Meense bodem. Met een onderlinge voetbalmatch ging het er zelfs heel ontspannen aan toe op zijn laatste werkdag. Morgen neemt hij na tien jaar afscheid van de grensploeg met een wedstrijd op Maaseik. “Door de blessure van Radovic lijkt het mij zo goed als onmogelijk om daar iets te rapen. We hebben de wedstrijdanalyse serieus opgenomen en we hopen om toch zoveel mogelijk weerwerk te kunnen bieden”, aldus de coach. Na de wedstrijd in Limburg kunnen de spelers dus op vakantie, er wordt niet meer getraind dit seizoen.

Er hangt voorlopig nog een dik mistgordijn voor de toekomst van Alain Dardenne. “De komende weken moeten duidelijkheid brengen maar ik hoop om misschien ergens in Frankrijk als trainer aan de bak te kunnen. In België zijn er momenteel helaas geen opties.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier