VIDEO Knack Roeselare is twee sets de evenknie van Belchatow (maar verliest wel met 3-0)

Leonis Dedeyne maakte zijn Europese debuut © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In zijn uitwedstrijd bij het Poolse Belchatow verloor Knack Roeselare dan wel met 3-0, maar gedurende twee sets de evenknie van de Poolse reuzen met setstanden 25-23 en 27-25.

En alleen een Poolse lijnrechter onthield Knack van de gelijkmakende set, want bij 24-25 gaf hij een uitgeslagen smash van de Polen in. De scheidsrechter volgde en 25-25, maar geen terechte deelwinst voor Roeselare. De derde beurt was er dan teveel aan voor Knack, dat een vroege 8-3 niet kon remonteren en 25-18.

Coach Rousseaux opende verrassend met Dedeyne voor de geblesseerd in België achtergebleven Claes. Meteen het Europees debuut van Dedeyne als basisspeler. Coolman en Paulides bevolkten het midden, Trinidad verzorgde de distributie, Verhanneman was de andere receptie-hoek en Tuerlinckx de opposite. Dejonckheere die uitgeroepen werd tot de beste receptiespeler in de partij was de libero.

Knack ging fors van stapel midden het Poolse geweld, kwam via een serverend scorende Coolman 1-2 voor, hield stand tot 5-5 maar werd dan op 11-7 gezet want bij de Polen was Conte aanvankelijk niet af te stoppen, aanvallend 5 op 6 die eerste set, en Tuerlinckx raakte nog niet door het blok. Maar van 11-7 ging het naar 12-12 want Trinidad vond een gretig afwerkende Verhanneman. Beide opponenten gaven elkaar geen duimbreed toe en Knack kwam zelfs 17-18 voor. Conte serveerde Belchatow wel nog naar 23-20, Tuerlinckx blokte Knack naar 24-23 maar Paulides serveerde de volgende opslag buiten.

Benchcam in de Atlas Arena, BelchatowDe CL match tegen PGE Skra Be?chatów gezien van op de bank! CEV – Confédération Européenne de Volleyball DenizBank #CEVChampionsLeagueMPosted by volleyteam Knack Roeselare on Tuesday, 1 December 2015

De eerste herneming trok Belchatow van 6-6 door naar 10-7, maar Knack begaf geenszins. Meer zelfs, Knack zette een 15-14 om naar 15-17 via onder meer een blokkende Dedeyne op topscorer Warly die de derde beurt scoorde aan het net en plaatsen maar ok in het achtervelden blokkend. Het werd nog 21-19 maar via Tuerlinckx en een out serverende Conte kreeg Knack bij 23-24 setbal. Verhanneman serveerde out, Tuerlinckx mokerde de tweede setbal op het bord. Die werd door de Polen uitgeslagen maar de even Poolse lijnrechter zag het anders en onterecht 2-0. De derde beurt werd een aangeslagen Knack rap op 8-3 gezet en die kloof kreeg Roeselare niettegenstaande een vijftal Poolse servicemissers niet meer gedicht. D’Hulster en Van De Velde kwamen nog even in maar de gelanceerde Polen lieten zich niet meer in verlegenheid spelen. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier