Vernieuwd Prefaxis opent competitie met een driepunter

Redactie KW

Menen heeft de competitiestart niet gemist, al moest het in eigen zaal wel een spelletje prijsgeven tegen Borgworm. Setstanden waren 25-12, 24-26, 25-16 en 25-17.

Na een degelijk oefenparcours en keiharde trainingsarbeid – inclusief afgelopen zaterdag en zondag – leek Menen, met tien nieuwkomers in de ploeg, klaar voor de nieuwe competitie. De 0-4-winst in Guibertin vorige week onderstreepte dat nog eens. Coach Juricic kon tegen Borgworm geen beroep doen op kapitein en man van vele oorlogen Jelle Sinnesael. De Wevelgemnaar sukkelt met de rug en zag daardoor Dries Heyrman en Tim Smit het middenduo vormen. Ook Borgworm kende een gedaanteverwisseling, zij pasten in het tussenseizoen acht verse spelers in. Oude bekende Ward Coucke (ex-Roeselare en ex-Menen) bleef de Luikenaars wel trouw. Hij moest zich wel tevreden stellen met een plaats op de bank.

Borgworm met twee gezichten

Borgworm zou stevig versterkt aan de opslag komen, maar dat deed de thuisploeg na alle transfers – vooral met die Valkiers – uiteraard ook. En het zou niet de minste moeite kosten voor Prefaxis om de eerste set binnen te rijven. De misverstanden bij Borgworm stapelden zich op, Menen toonde zich wel bijzonder efficiënt. Via 14-6 raasde Menen door naar 25-12 in zo’n 20 minuten.

Inpakken en wegwezen denk je dan, maar het verweer van Bogdanovic bracht de Luikenaars zelfs even op voorsprong. Van zodra Kvalen zich weer in de debatten mengde, werd de achterstand omgebogen: 16-15. Toch beet Menen zich de tanden stuk, zeker toen Nielsen ook begon te scoren. Het setpunt was toch voor Bogdanovic.

En op het einde winnen de Menenaars

Menen herademde in set drie met Barais en Kvalen, die zich voorop in de strijd gooiden. Weliswaar minder autoritair dan in de openingsset maar wel met 12-7 de time-out van Borgworm ingedoken. Onder het toeziend oog van Asse-Lennikcoach en supercupwinnaar Johan Devoghel pakte Menen die derde beurt zonder al te veel miserie: 25-16 dankzij een alerte middenman Smit.

Ook het vierde spel leverde geen problemen meer op. Borgworm leek nog even iets te kunnen forceren bij 5-5, Menen liet het echter niet verder komen. Barais serveerde Prefaxis naar 14-9 en legde zo de basis voor de eerste zege van het seizoen.

Zaterdag bekercompetitie

Zaterdag staat er een potje bekervolleybal op de agenda. Dan moet Menen weer in de eigenste Vauban sporthal aan de bak tegen het Noliko Maaseik van Wout Wijsmans.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier