Verdienstelijk Hermes Oostende pakt set tegen topclub Dinamo Krasnodar

Esther Hullegie hoorde alweer bij de Oostendse uitblinkers. © Foto KVDP

De meisjes van Hermes verloren met 1-3 in de CEV Cup, de setstanden waren 21-25, 25-21, 14-25 en 18-25.

De wedstrijd van David tegen Goliath werd door zo’n 750 toeschouwers gevolgd. Van begins af aan was Oostende niet echt onder de indruk van het Russische gestalte en kwam het via Hullegie 5-4 voor. Schatow blokte de 7-7 op het bord. De bezoekers schakelden aanvallend een versnelling hoger (10-15).

Oostende vocht terug en scoorde via Wittock de 15-18. Vier opslagen inclusief ace van Hullegie bracht terug animo (20-21). Persoonlijke fouten deden Hermes echter das om (21-25). De tweede set startte met een opslagreeks van De Beule. Hullegie dikte aan (6-1). Krasnodar bleef moeite hebben met de opslagdruk (7-1) en Hullegie bleef scoren (16-11). Van Sas serveerde naar 20-13. Midden Schatow duwde de bal letterlijk naar 23-19. Bij 24 -21 was het opnieuw Schatow dat blok-buiten scoorde.

Terrein met opgeheven hoofd verlaten

De derde set bleef de kustploeg via De Beule in het kielzog (7-9). Bij 9-13 moest Hermesechter de rol lossen. Een opslagfout bij 14-24 bracht de Russinnen op 1-2. Bij 3-3 in de vierde set spurtte Krasnodar in een ruk naar de beslissende kloof: 3-8. Oostende reageerde nog een keer via bloks van Schatow (6-8). De bezoekers bleven slordig in afwerking (14-16), maar duwden door naar de verlossende kloof (16-22). Een nieuwe netfout van de kustploeg maakte het verdict, maar het team kon met opgeheven hoofd het terrein verlaten.

Oostende toonde zich van zijn sterkste kant en ging geen enkele set ten onder. Met een hoge opslagdruk kon Oostende verdiend de tweede set naar zich toetrekken. Krasnodar, dat vorig seizoen de CEV Cup won en tweede werd op het WK voor clubs, schakelde een versnelling hoger en maakte het daarna wel in aanval af. De 1-3 was een mooie uitslag voor een hardwerkend Oostende.

(JL)

HERMES: De Beule, Hullegie, Schatow, Brugman, Wittock, Van Sas, Libero Ceustermans

KRASNODAR: Pasynkova, Malyckh, Kosheleva, Filishtinskaia, Shashkova, Krivets, libero Kruchkova