Verdienstelijk Hermes Oostende niet opgewassen tegen titelkandidaat VDK Gent

Elise Van Sas. © VDB
Redactie KW

Ook met een heroptredende Esther Hullegie was VDK Gent een maatje te groot voor Hermes. Een verdienstelijk spelend Oostende kon zowel de eerste als de derde set wedijveren. Oostende blijft op de achtste plaats, VDK Gent tweedes.

De mooie affiche tegen VDK Gent bracht aardig wat volk op de been. De bezoekers namen de beste start maar Oostende kon via Delfien Brugmann gelijke tred houden (4-5). Iris Vandewiele, vorig jaar nog bij de kustploeg, zorgde voor de eerste afscheiding. Bij 12-16 pakte de 1m94 grotte Tania Schatow met drie blocks op rij uit. Esther Hullegie kwam voor het eerst in (17-17) maar kon ook niet verhinderen dat Gent de beslissende tussenspurt plaatste. Een netfout van Elise Van Sas bracht de score op 17-22. Bij 19-24 maakte Gent het simpel af.

In de tweede set was Oostende even de baas (2-0). VDK Gent nam het commando over en zette de dames van Johan Lozie constant op achtervolgen. Receptiefouten zorgden voor 10-15. Opnieuw was er even een lichtpunt van de Amerikaanse Tania Schatow. Terug drie blocks op rij brachten de score terug wat meer in evenwicht (15-20). Gent was niet van zijn sokken geblazen en met een receptiefout van Marthe Ceustermans werd het dan ook 16-24. Ook set twee over en out dus.

De derde set was Oostende wel bij de les. Tania Schatow zorgde met een mooie smash voor de 5-4. Opslagen van Elise Van Sas gaven het grootste verschil (10-7). Gent zorgde met enkele stevige punten voor de ommekeer (11-13). Dit was zonder het duo Van Sas- schatow gerekend. Zij zorgden ervoor dat de score terug in evenwicht kwam (17-17). Het slotakkoord was echter voor de bezoekers dat meteen doorstootte naar 17)-21. Birthe Wittock sloeg out en zette de deur naar de overwinning wijd open. Bij 19-25 was het dan ook voorbij. Oostende speelt op 20 februari tegen Charleroi en op 5 maart tegen VC Oudegem.

Setstanden: 19-25, 16-25, 19-25.

(JLO – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier