VC Loppem moet slotmatch met minstens 3-1 winnen om het behoud af te dwingen

Kenneth Dendooven
Redactie KW

Door een onverwachte overwinning van VT Diksmuide op Stekene bengelt Loppem onderaan in tweede divisie C. Op zaterdagnamiddag om 18 uur komt Diksmuide op bezoek in Loppem, dat dus met 3-0 of 3-1 moet winnen.

“Dit wordt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen”, stelt kapitein Dieter De Dobbelaere. “We zijn wel blij dat we nog één wedstrijd hebben om ons te bewijzen en ons te handhaven in divisie. Door het verlies van vier sterkhouders kenden we meteen een lastige start. Onze nieuwe passeur, Geoffry Laisnez, viel ook voor een tweetal maanden geblesseerd uit. Enkel rond Kerstmis liep het even vlot, maar we konden de goede prestaties niet doortrekken. Het wordt dus een match op leven en dood.”

Ook voor volgend seizoen is het nog koffiedik kijken bij Loppem. “We maakten de overeenkomst met het bestuur dat we zeker doorgaan. Ook in het slechtste geval van degradatie”, vertelt de kapitein. “Maar voor eventuele versterkingen is het nog wachten op ons resultaat tegen Diksmuide. Misschien zijn er zelfs nog bijkomende vertrekkers mocht het zaterdag mislopen.”

Wie er volgend seizoen niet meer zal bijlopen is Kenneth Dendooven (29), de libero van het team. “Dit heeft niets te maken met het mindere seizoen, maar met mijn knieën die redelijk versleten zijn”, vertelt de broer van Glenn Dendooven, coach van Davolo A. “Zaterdag is het mijn laatste wedstrijd voor Loppem en hopelijk kan ik bijdragen tot de zege. Ik had ook een aanbod van Kortrijk, maar dat heb ik naast mij neergelegd. Ik speelde 19 jaar bij Loppem, waarbij ik één jaar een overstap naar Zedelgem maakte, maar ik miste mijn vrienden uit Loppem te hard. Ik zal het spelletje zeker missen”, besluit Kenneth Dendooven. (GD)

Zondag 22 april om 18 uur: VC Loppem VT Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier