Trekt Red Dragon Matthias Valkiers naar Prefaxis Menen?

Redactie KW

Er zijn verkennende gesprekken tussen Red Dragon Matthias Valkiers en Prefaxis Menen.

De 25-jarige setter die vorig seizoen nog het mooie weer maakte bij een Turkse club heeft nog geen contract op zak en staat open voor een overgang naar de grensclub. Vraag is maar of Menen een speler van zo’n kaliber kan betalen. Valkiers is straks eerste passeur op het EK in Bulgarije en kan daar mogelijk ook nog interesse opwekken van andere buitenlandse clubs. Hij is zelf pas helemaal terug na een voetblessure, maar speelde wel een ijzersterke World League-campagne met de nationale ploeg in mei. Bondscoach Dominique Baeyens noemde Valkiers toen de absolute revelatie van het toernooi.

Menen gaat op zoek naar een vervanger voor Yves Kruyner nadat hij vorige donderdag uitviel met een zware knieblessure op het parket van VDK Gent. De keiharde diagnose -gescheurde kruisbanden- is vandaag gesteld door dokter Lagae. Kruyner wordt -na de ontzwelling- op 5 november geopereerd en moet zes maanden revalideren. Meteen kan hij ook een streep trekken onder zijn seizoen.

“Toch valt de blessure iets lichter uit dan eerst gevreesd”, reageerde Yves Kruyner. “Ik moet een standaardoperatie ondergaan, dat is toch een kleine opsteker. Al blijft de blessure op zich natuurlijk wel vrij ernstig. Mijn meniscus zal gehecht worden en er wordt eveneens een stukje weggenomen om een nieuwe voorste kruisband mee te construeren. Tijdens mijn revalidatie zal ik nog wel passeren bij de club, er is zelfs een heel kleine kans dat ik er alsnog in actie kan komen.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier