Toptransfer voor Hermes Oostende: Nina Coolman keert terug naar de Belgische competitie

21/09/16 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:34

Hermes Oostende heeft zich een maand voor de competitiestart in Liga A fors versterkt. De Brugse hoekspeelster Nina Coolman zal haar beachcarrière namelijk combineren met zaalvolleybal bij de Oostendse club.

Toptransfer voor Hermes Oostende: Nina Coolman keert terug naar de Belgische competitie

Nina Coolman verdedigde de voorbije twee seizoenen de kleuren van de Franse subtopper Paris Saint-Cloud. © Foto CEV

Nina speelde in het seizoen 2009-2010 al even bij Hermes, dat haar wegplukte bij VKt Torhout. Ze was toen amper 18 jaar.

Nina speelde in het seizoen 2009-2010 al even bij Hermes, dat haar wegplukte bij VKt Torhout. Ze was toen amper 18 jaar. © (Archieffoto KVDP)

Nog geen twee weken geleden werd bekend gemaakt dat de Brugse volleybalster Nina Coolman voortaan een beachvolleybalduo zou vormen met Julie De Beule, overigens ook een ex-speelster van Hermes Oostende. Het duo haalde overigens vorig weekend al meteen de kwartfinale van het CEV-beachtornooi in Barcelona. Coolman zette overigens bij de aankondiging al de deur op een kier voor een combinatie met het zaalvolleybal.

Toch is het verrassend dat Hermes Oostende deze ex-speelster in huis kan halen. Coolman trok na haar periode bij Oostende naar de Belgische topclub Asterix Kieldrecht, maakte deel uit van de Yellow Tigers en was vorig seizoen sterkhouder bij de Franse subtopper Paris Saint-Cloud. Bij Hermes krijgt ze echter de kans om internationaal beachvolleybal te combineren met het spelen in zaal.

"Beachvolleybalcarrière krijgt voorrang"

"Nina zet alles op alles voor haar beachcarrière, maar zal de combinatie maken met zaalvolleybal bij ons", bevestigt coach Sven Govers. "We zijn opgetogen over haar komst. Tot december zal ze sowieso voor ons spelen en daarna maakt ze de combinatie, als het beachseizoen opnieuw begint. Het is wel zo dat haar beachvolleybalcarrière voorrang krijgt."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!