Topper van de week: Rembert Torhout houdt de drie punten thuis tegen Pervol Ruiselede

© VDB
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Rembert Torhout boekte een logische 3-1-overwinning in de West-Vlaamse derby tegen Pervol Ruiselede. Setstanden waren: 25-23, 25-16, 20-25 en 25-20.

Rembert Torhout vatte de West-Vlaamse derby in eerste nationale als favoriet aan. Rembert stond vijfde in het klassement met 15 op 24, nieuwkomer Pervol Ruiselede negende met 8 op 21.

Pervol geeft voorsprong uit handen

Beide teams kenden een aarzelende start, die vooral gekenmerkt werd door opslagmissers. Bij 4-4 zorgde Mathias Bergez voor een eerste kloof, hij serveerde tot aan de eerste technische time-out (4-8) en liet zich ook daarna niet afstoppen. Bij 4-12 stuurde de Torhoutse coach Koen Devos de wederoptredende Merijn Verduyn op het veld voor kapitein Kristof Keirsebilck. Het ritme van de bezoekers was even gebroken en bij 8-13 won Rembert de mooiste rally tot dusver, maar na een blok van Thomas Blancke en Rens De Ketelaere stond het 10-16 bij de tweede technische time-out.

Rembert probeerde het tij te keren met de inbreng van spelverdeler Koen De Brandt, net terug uit blessure, en middenman Leander Vervacke. De thuisploeg kwam dichterbij tot 17-20 en 19-21 en via het blok van Jan-Peter Vandamme werd het zelfs 20-21. Pervol-coach Geert Lefevere bracht Torhoutenaar Simon Hollevoet op het terrein, na Ben Casier de tweede ex-Remberter bij de bezoekers, maar zocht een punt later zijn toevlucht in een time-out. Het talrijk opgedaagde publiek begon steeds meer in setwinst te geloven en via een middenaanval van Koen Verplancke werd de eerste setbal afgedwongen bij 24-23, Kristof Keirsebilck maakte af met een diagonale smash.

Topper van de week: Rembert Torhout houdt de drie punten thuis tegen Pervol Ruiselede
© VDB

Tweede Torhoutse setwinst nooit in gevaar

Set twee begon opnieuw evenwichtig, maar dankzij de aanvallen van Jan-Peter Vandamme creëerde Rembert een eerste voorsprong (8-5) en Kristof Keirsebilck diepte vanaf de opslaglijn uit tot 11-5. Terwijl het aan beide kanten netfouten bleef regenen, hield Rembert de voorsprong in stand. Wouter Eloot zette een opslagreeks neer tot 15-7 en na een opslagmisser van de ingevallen Stefan Bergez gaf het scorebord 16-8 aan. Torhout viseerde vooral ex-speler Ben Casier in receptie en liep uit tot 22-13. Koen Verplancke bracht het publiek nog in vervoering met enkele scorende blocks, een foutieve opslag bij Ruiselede zorgde voor de 25-16-setstand.

Mathias Bergez brengt Pervol op 2-1

Pervol begon aan set drie met Simon Hollevoet en Pieter Baeck als hoekaanvallers, Stefan Bergez bleef op het veld als spelverdeler. Rembert nam de beste start (4-1), maar Rens De Ketelaere serveerde de bezoekers naar 4-6. Het rommeligste punt van de partij kwam er bij een 7-10-stand. Beide ploegen moesten de bal meermaals noodgedwongen over het net toetsen en het punt ging pas naar Torhout na – nog maar eens – een netfout. Het kon echter nog erger: bij 9-10 kreeg Rembert zowaar twee opstellingsfouten na elkaar aangesmeerd. Opposite Jan-Peter Vandamme werd op zijn correcte positie gewezen en via Brieuc de Séjournet vond de thuisploeg opnieuw de aansluiting.

Ruiselede wou een 3-0-nederlaag absoluut vermijden en knokte zich opnieuw in de partij. Via 12-16 ging het naar 14-19. Pieter Baeck, bezig aan een sterke set, mepte de 14-20 op het bord. Een blok van Koen De Brandt en Leander Vervacke, gevolgd door een legballetje in het midden, liet de Torhoutse hoop opnieuw oplaaien. De foutenlast bij de thuisploeg was echter te hoog om de achterstand ongedaan te maken. Sterkhouder Mathias Bergez bezorgde de bezoekers een eerste setbal bij18-24, de opposite maakte het uiteindelijk ook zelf af met 20-25.

Middenmannen maken het verschil in set vier

In de openingsfase van set vier bleek het vuur bij Ruiselede duidelijk aangewakkerd. Het team stond enthousiast op het veld en libero Peter D’Huyvetter kreeg zelfs een gele kaart na protest. Veel bracht deze ingesteldheid aanvankelijk niet op, want bij de eerste technische time-out had Rembert een nipte 8-7-voorsprong. Onder impuls van de sterk blokkerende Rens De Ketelaere liep Pervol vervolgens toch uit tot 11-13, maar een opslagreeks van Wouter Verhelst maakte die bonus meteen ongedaan. De voormalige kapitein van Knack Roeselare bleef aan de service tot 17-13, mede dankzij het blokkerend werk van zijn Beernemse collega-middenman Koen Verplancke.

Goede opslagen van Mathias Bergez brachten Ruiselede terug tot 18-16, tot Koen Verplancke een lange rally knap afrondde in het voordeel van Rembert. Tot 21-19 bleef het verschil tussen beide ploegen beperkt tot twee punten, maar met twee scorende aanvallen op rij leek Brieuc de Séjournet de thuisploeg op zegekoers te brengen. De eerste matchballen kwamen er bij 24-19, Wouter Verhelst maakte af met 25-20 en 3-1.

(AD – foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier