Thierry Hardy wordt volgend seizoen coach bij Vlamvo Vlamertinge

Redactie KW

Momenteel is de Diksmuideling nog actief in zijn thuisstad bij VT Diksmuide, volgend seizoen probeert hij Vlamvo Vlamertinge naar successen te leiden.

Thierry Hardy was vorig seizoen coach van VT Diksmuide in tweede divisie, maar die ploeg werd na het seizoen stopgezet. Dit seizoen leidt hij de ploeg in tweede provinciale en zij maken momenteel nog een behoorlijke kans op de titel. Dat geldt overigens ook voor Vlamvo Vlamertinge, één van de topploegen in eerste provinciale, en de nieuwe club van Thierry.

Vaste waarde in divisie worden

“Het was geen gemakkelijke beslissing om bij Diksmuide weg te gaan, maar ik wil graag nog eens in divisie coachen”, licht Thierry toe. “VTD kan wel naar eerste provinciale stijgen, maar het toekomstperspectief om door te stoten naar divisie is minder aanwezig. Natuurlijk hoop ik dat Vlamertinge nog de promotie naar divisie kan afdwingen, maar anders gaan we volgend seizoen voor de top in eerste provinciale. Het is sowieso een interessante club met een heel goede jeugdwerking. Het moet dus mogelijk zijn om binnen een aantal jaren een vaste waarde te zijn in divisie.”

VT Diksmuide blijft ‘mijn’ club

Ten slotte betuigt Thierry nog zijn liefde aan de club waarbij hij straks vertrekt. “VT Diksmuide is en blijft altijd ‘mijn’ club. Ik heb zelf nooit bij een andere club gespeeld en mijn schoonbroer is er zelfs voorzitter. Mijn vertrek verloopt dan ook in een positieve sfeer en graag zou ik afscheid nemen met de titel in tweede provinciale, dat lijkt me het ideale afscheidscadeau.”

VT Diksmuide is na het vertrek van coaches Thierry Hardy en Jan Nagels op zoek naar nieuwe senior- en jeugdcoaches. Kandidaten mogen zich steeds melden bij sportief verantwoordelijke Bruno Remaut via bruno.remaut@gmail.com.

(AD – Foto MG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier