Sven Govers (Hermes Oostende) wordt coach bij Farciennes in Liga B

27/04/17 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

Komend weekend probeert hij met Hermes Oostende een Europees ticket af te dwingen, volgend seizoen gaat Sven Govers aan de slag bij het Waalse Farciennes.

Sven Govers (Hermes Oostende) wordt coach bij Farciennes in Liga B

Sven Govers neemt straks afscheid van Hermes Oostende. © Foto Bart

Het was al een tijdje bekend dat Sven Govers na dit seizoen vervangen wordt door de tandem Frederik De Veylder - Jonathan De Henau. Nu kan de coach ook zelf zijn nieuwe uitdaging bekend maken: Govers gaat aan de slag bij Farciennes, dat dit seizoen vijfde werd in Liga B. "Ik kreeg deze kans al enige tijd geleden aangeboden, maar wou toch eerst een aantal andere leuke aanbiedingen aftasten en laten bezinken", is Sven eerlijk. "Enkele jaren geleden kreeg ik hier ook al een kans, maar door slechte interne communicatie is dat toen alsnog niet doorgegaan. De zaken bij Farciennes zijn nu echter niet meer hetzelfde, zo kom ik in een warme club terecht onder leiding van Olivier Chausteur, waar ik een goede band mee heb."

"De ploeg hebben we de afgelopen weken in de coulissen verder afgewerkt. Momenteel zijn we enkel nog op zoek zijn naar een middenspeelster. Het is een zotte groep vriendinnen met een pro-mentaliteit, dat past misschien wel extra goed bij mij. Ik ben alvast opgetogen en hoop stapsgewijs met deze club terug naar Liga A te gaan. Het is een doel, maar geen must voor volgend seizoen."

Eerst Europees ticket afdwingen met Hermes

Eerst probeert Sven Govers met zijn huidige club Hermes Oostende nog een Europees ticket af te dwingen. Het team heeft komend weekend een dubbele confrontatie met Dauphines Charleroi. De winnaar van dit weekend mag zich opmaken voor een Europees avontuur. "We gaan er alvast vol voor, mijn huiswerk is gedaan", maakt de coach zich sterk. "De speelsters willen het zelf ook graag en het is fijn om deze grinta te voelen. Ze zijn nog fris in het hoofd, hopelijk kunnen we de stijgende lijn nog eventjes aanhouden."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!