Succesvolle open clubdag voor Hermes Oostende

11/09/16 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Vanmiddag was het prestigieuze Thermae Palace het decor voor de open clubdag van volleybalclub Hermes Oostende. Daarin werden alle Hermes-ploegen aan het publiek voorgesteld. De vijf ploegen senioren konden op heel wat belangstelling rekenen.

Succesvolle open clubdag voor Hermes Oostende

Thermae Palace liep goed vol voor de ploegvoorstelling van Hermes Oostende. © JLO

De heren dwongen onder leiding van coach Didier Persyn de promotie naar tweede provinciale af. Daarnaast zijn er ook vier damesploegen in competitie. Naast een ploeg in derde en in tweede provinciale is er ook een ploeg in eerste divisie. Zij hebben naast een nieuwe coach Filip van Welden ook zes nieuwe speelsters in te passen. Zijn grootste opdracht is de veelal jonge speelsters opleiden tot kandidaten voor de eerste ploeg. Ze openen komend weekend hun competitie tegen Veltem -Beisem.

In Hermes B moeten kandidates voor de eerste ploeg worden klaargestoomd.

In Hermes B moeten kandidates voor de eerste ploeg worden klaargestoomd. © JLO

De fanions staan voor het negende seizoen op rij in Liga A. Vorig seizoen werd er geen Europees ticket afgedwongen. Dit blijft het grootste doel. Coach van de ploeg is voormalig assistent Sven Govers. De ploeg is internationaal getint met twee Nederlandse speelsters, Annelies Alons en Danielle Nouwen, en een Franse Marie-Pierre Bakilma die voortaan de groen-gele kleuren verdedigen. De ambitie blijft top vier. Daarvoor moet men na de reguliere competitie bij de laatste acht eindigen en play-offs halen. Hun openingswedstrijd is pas op 23 Oktober bij VDK Gent.(JLO)

Hermes A trok met twee Nederlandse en één Franse speelster buitenlands talent aan.

Hermes A trok met twee Nederlandse en één Franse speelster buitenlands talent aan. © JLO

Coach Sven Govers was eerder al assistent bij de kustploeg.

Coach Sven Govers was eerder al assistent bij de kustploeg. © JLO

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!