Strijdvaardig Marke-Webis kan Antwerpen niet verrassen

Redactie KW

Moedig verweer van Marke-Webis tegen Antwerpen volstond niet om een goede uitgangspositie te verwerven voor de terugmatch in de kwartfinales van de Belgische Beker. Het werd in eigen zaal 0-3 met 17-25, 18-25 en 22-25 als setstanden.

Voor de thuisploeg kon de bekercampagne niet meer stuk na de stuntzege in de vorige ronde tegen Waremme. Dankzij de 3-2-winst tegen De Luikenaars uit de Euromillions Volley League is Marke-Webis de enige ploeg uit de Liga B die het tot de kwartfinales kon schoppen. Een dubbele wedstrijd tegen de bekerfinalist Antwerpen is dan ook mooi meegenomen voor de fusieclub. De Markse sporthal liep lekker vol voor dit toptreffen en de Green Army, de nieuwe supportersclub, zag hoe hun favoriet Gilles Vandecaveye naar de bank vloog ten voordele van zijn broer Louis.

Het eerste punt was meteen voor de thuisploeg en dat zette de zaal ook in lichterlaaie. Toch leek Antwerpen niet onder de indruk en aan de eerste technische time-out stond het verschil van drie punten al op de borden. Wanneer ex-Menenspeler Jolan Cox zijn opslagkanon bovenhaalde bedroeg de kloof al vijf punten. De Sinjoren duwden door en waren zegezeker bij 12-22. Na de inbreng van Gilles Vandecaveye kon MWB de afstraffing toch nog vermijden.

Strijdvaardig Marke-Webis kan Antwerpen niet verrassen

Diezelfde Vandecaveye bleef in de basis in het tweede spel en met zijn serve proefden hij en zijn teammakkers zelfs van een bonus van twee punten. Toch zou Antwerpen vlug terugslaan via Cox en zo met 5-8 voor het eerst in dat spel naar de kant gaan. De groenhemden maakten van elk punt een feest, ook al stond het al 11-14 toen de bal van Van Den Driessche met een blok de weg naar de grond vond. Het inspireerde tot meer en coach Dardenne riep zijn manschappen voor de zekerheid toch maar naar de kant toen Dewyspelaere naar 12-14 blokte. Wanneer Antwerpen even naar ademt hapte, stond Cox met zijn service klaar om de nodige zuurstof toe te dienen: 13-18. Maar ook aanvallend was Cox van goudwaarde voor Antwerpen en dat demonstreerde hij nog eens bij 13-20. Het setpunt was ook voor de Red Dragon.

Een mentale dreun zou je dan denken, maar Marke-Webis bleef zich vermaken en verbeten gaan voor elke bal. Het leidde hen naar 6-2. Zou het dan toch nog gaan keren? Feit is dat de thuisploeg opeens met de bibber speelde en Antwerpen terug liet komen tot 8-6. Na een voetfout van Louis Vandecaveye verdween de voorsprong zelfs helemaal: 8-9. Vanaf dan kende Marke-Webis een minder moment en was het vet eventjes van de thuissoep. Gilles Vandecaveye spartelde toch nog tegen en zette de weg naar setwinst weer open na 15-15. Na een netoverschrijding kwam Marke-Webis op voorsprong, de vlam zo ook weer in de pan: 19-18. Het spannend slotakkoord was voor de Antwerpenaars die zich zo niet lieten verrassen in de ‘hel’ van Marke.

De terugwedstrijd staat op woensdag 23 november geprogrammeerd in de Arenahal van Deurne, de thuisbasis van Antwerpen. Alvast onbegonnen werk voor Marke-Webis om de scheve situatie nog recht te trekken.

Zondag staat er met de komst van Kapellen weer een thuismatch (17 uur) op de agenda. De Antwerpenaars staan op een gedeelde derde plaats en bij winst nadert Marke-Webis tot op een puntje en schuift het op naar de subtop van de Liga B.

(MPM – Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier