Streekgenoten winnen verrassend BK-manche beachvolleybal in Kortrijk

Renée Verhulst (links) en Sarah Degryse nadat ze vorig jaar de halve finales haalden op de masters in Knokke-Heist. In Kortrijk daarentegen werden ze verrassend tornooiwinnaar. © Foto Bart
Redactie KW

Sarah Degryse en Renée Verhulst waren de verrassende winnaars bij de dames, Anshel Ver Eecke won samen met zijn kompaan Tim Lemmens het herentornooi.

De West-Vlaamse deelnemers aan het nationale beachvolleybalcircuit gelden doorgaans niet als topfavorieten voor tornooiwinst. Bij de heren spelen de broers Louis en Lander Vandecaveye uit Bellegem wel altijd mee in de subtop, net als Menenaar Anshel Ver Eecke. Bij de dames is het vooral uitkijken naar de prestaties van Sarah Degryse (Roeselare) en Renée Verhulst (Hulste), die momenteel allebei in Gent wonen maar toch de West-Vlaamse eer hoog houden na het afhaken van Fien Callens en Maud Catry.

Twee West-Vlamingen spelen de herenfinale

De West-Vlaamse lucht leek de streekgenoten alvast aan te zetten tot sterke prestaties. Bij de heren was het bovendien een unieke kans, want het duo van Dries Koekelkoren en Tom van Walle was afwezig. De partners van Fien Callens en Maud Catry behaalden dit weekend een erg knappe zilveren medaille op een internationaal toptornooi in Rome.

Louis Vandecaveye trad in zijn achtertuin aan zonder broer Lander, maar met gelegenheidspartner Roel Derom. Dit duo won eerder al de eerste BK-manche in Hechtel en knokte zich ook nu tot in de finale. Daar ontmoetten ze Anshel Ver Eecke van Prefaxis Menen, die samenspeelde met zijn vaste partner Tim Lemmens. In een hoogstaande finale toonde het team van Ver Eecke zich het sterkst met 21-16 en 21-17.

Sarah Degryse en Renée Verhulst winnen als underdog

Bij de dames plaatsen Sarah Degryse en Renée Verhulst zich voor de finale, na een erg lastige partij in de halve finale. Ewa Piatkowska en Kim Lieckens werden daarbij in de openingsset met 19-21 geklopt, maar vochten met 21-14 terug. In de beslissende derde set pakte de West-Vlaamse ploeg het finaleticket met een nipte 13-15-winst.

In de finale waren Sarah Degryse en Renée Verhulst duidelijk de underdog tegen Stephanie Van Bree en Karolien Verstrepen. Van Bree en Verstrepen speelden bij de eerste drie BK-manches telkens de finale tegen Katrien Gielen en Marta Sobolska – afwezig in Kortrijk – en wonnen al één tornooi.

Die underdogpositie deerde Degryse en Verhulst niet, want zijn wonnen de eerste set prompt met 18-21. De tweede set werd vervolgens heel spannend, maar met 25-23 zorgden Van Bree en Verstrepen toch voor een tiebreak. In de derde set was de spanning dan weer ver te zoeken. Renée Verhulst en Sarah Degryse maakten het af met 8-15 en mochten zich zo verrassend tornooiwinnaar noemen.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier