Stijn D'Hulst na stuntzege tegen Frankrijk: "Ik voelde me al goed in opwarming"

19/06/16 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

De Red Dragons boekten zondagmorgen op de World League een absolute stuntzege tegen Frankrijk. Spelverdeler en Knack-speler Stijn D'Hulst had een groot aandeel in de overwinning.

Stijn D'Hulst na stuntzege tegen Frankrijk: "Ik voelde me al goed in opwarming"

Stijn D'Hulst viel in en maakte een uitstekende indruk. Deed hij de match kantelen in het voordeel van zijn ploeg? "Dat is misschien wat overdreven", stelt de setter. "Ik heb wel mijn aandeel gehad in de overwinning door extra enthousiasme in het team te brengen.Het ontbrak ons soms aan vuur voordien. Ik voelde me al goed tijdens de opwarming en het is fijn dat dat gevoel zich dan ook vertaalde tijdens de match zelf waarin ik me erg amuseerde. Ja, het vertrouwen van de coach heeft me goed gedaan."

"Ons wedstrijdbegin was veel te flauw, we kregen de Fransen zelden onder druk met onze service. Eens dat begon te draaien, begonnen ze te twijfelen. Je ziet dat zo'n ploeg op zo'n moment ook fouten kan maken. Ik had ook de indruk dat ze maar aan het spelen waren tegen 'les petits Belges'. Onze wil om te winnen was groter dan bij de Fransen."

D'Hulst reist volgende week niet mee naar Rome omwille van examens. Cosemans wordt zijn vervanger. "Jammer dat ik er niet bij kan zijn want dit is een geweldige groep. Nu zijn er echter andere zaken die even voorrang krijgen."

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!