Stijn D’Hulst in selectie Red Dragons voor oefenpartijen in Kortrijk

Redactie KW

De komende dagen spelen de Red Dragons drie oefenwedstrijden tegen Portugal als voorbereiding op de World League, die half juni in Sydney begint voor de Belgen.

Twee keer wordt in de Lange Munte in Kortrijk achter gesloten deuren gespeeld: vrijdag om 19 uur en zondag om 16 uur. Maar zaterdag kan de Belgische mannenploeg door iedereen gratis bewonderd worden vanaf 18 uur in dezelfde zaal in Kortrijk.

Coach Dominique Baeyens bracht enkele wijzigingen aan in vergelijking met de selectie in de Memorial Wagner in Polen. Bram Van den Dries maakt zijn wederoptreden na verschillende maanden revalidatie. Ook Sam Deroo, Stijn D’Hulst en Tomas Rousseaux pikken opnieuw aan bij de groep na een afgesproken rustpauze. Dat gaat ten koste van Sander Depovere, Thomas Konings en Lou Kindt.

De selectie: spelverdelers Lienert Cosemans, Matthias Valkiers en Stijn D’Hulst, libero’s Jelle Ribbens en Sébastien Dumont, opposite Gert van Walle, Jolan Cox en Bram Van den Dries, middenblokspelers Pieter Verhees, Simon Van de Voorde en Arno van de Velde en receptie-hoeken Seppe Baetens, François Lecat, Kevin Klinkenberg, Sam Deroo en Tomas Rousseaux.

(MC – Foto a-Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier