Stijn D'Hulst enige West-Vlaming bij de Red Dragons in Tours

11/05/17 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:46

Donderdagmiddag vertrok bondscoach Vital Heynen met dertien spelers van de nationale mannenploeg volleybal naar Tours, waar de komende dagen twee keer de Franse nationale ploeg wordt partij gegeven met Laurent Tillie als bondscoach.

Stijn D'Hulst enige West-Vlaming bij de Red Dragons in Tours

Stijn D'Hulst. © VDB

In het kader van de voorbereiding op de WK-kwalificatiematchen vanaf 23 mei in Slovenië moest de bondscoach nog enkele spelers missen die omwille van de noodzakelijke rust of het helen van enkele blessures voorlopig niet meedoen. Het gaat onder andere over Tomas Rousseaux, Simon Van de Voorde, Bram van den Dries, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman en Stijn Dejonckheere, die later eventueel wél beschikbaar zouden zijn. Tegen Europees kampioen Frankrijk wordt vrijdagavond om 17.30 uur een trainingsmatch gespeeld, terwijl de match van zaterdag om 19 uur in Tours wél een meer officieel karakter heeft.

Oefenmatch in Aalst

Deze dertien spelers maken de reis mee: Stijn D'Hulst, Matthias Valkiers, Lowie Stuer, Jelle Ribbens, Gert Van Walle, Jolan Cox, Kevin Klinkenberg, François Lecat, Sam Deroo, Ruben Van Hirtum, Pieter Verhees, Arno Van de Velde en Wannes De Beul. Op woensdag 17 mei volgt nog een oefenwedstrijd tegen Nederland in Aalst.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!