Sterk Belgisch team haalt eerste punt op Europese Spelen

Sander Depovere, Dries Heyrman en Tomas Rousseaux aan het net. © BELGA
Redactie KW

Op de Europese Spelen in Bakoe verraste de jonge mannenploeg van coach Kris Tanghe vriend en tegenstander door een onverhoopt punt uit de brand te slepen tegen een nochtans ervaren Bulgaarse ploeg.

“Er zat nog meer in en deze uitslag smaakt naar meer,” vond een tevreden Belgische coach. In de eerste set werden onze landgenoten nochtans weggespeeld door de Bulgaren en het leek dezelfde weg op te gaan in de tweede set bij 16-12. Tanghe bracht toen Sander Depovere in op de spelverdeling, Lecat voegde er een ace aan toe en de Belgen kregen plots de steun van het thuispubliek, dat hen mee aan eerste setwinst hielp.

Bij Bulgarije hadden ze echter in Yhelyazkov (25p) en Nikolov (middenspeler bij het Poolse Rzeszow) ervaren jongens in de ploeg, die de derde set voor hun rekening namen. Veertien bloks tegenover zes voor de Belgen (in de hele match dan wel) zegt wel iets.

Maar weer gaven onze landgenoten niet op en in een evenwichtige vierde set haalden de Belgen het o.a. dankzij een ace van Depovere. Tiebreak bijgevolg, waarin de Bulgaren met poweropslagen uitpakten en via Nikolic (21p) langs het midden tot 3-6 uitliepen. Maar via uitblinker Jonathan Cox kwamen de jonge Red Dragons terug tot 10-10. Helaas ging de Kempenaar nadien twee keer in de fout. “Een gebrek aan ervaring gaf wellicht de doorslag, maar deze start is alleszins bemoedigend,” klonk het nog in het Belgische kamp.

Bulgarije – België 3-2 (25-16, 23-25, 25-20, 23-25, 15-11)

België: Rousseaux 11, Heyrman 8, Cox 23, Lecat 11, Vandevelde 9, Kruyner, libero Stuer. Kwamen in: Huysegoms 1, Depovere 2.

(MC – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier