Staan Red Dragons voor nieuw stuntweekend in World League?

09/06/17 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

De World League is op een fantastische wijze gestart voor onze Red Dragons met een onverhoopte 7 op 9 (tegen Canada, Servië en USA) in het openingsweekend.

Staan Red Dragons voor nieuw stuntweekend in World League?

De ploeg van Vital Heynen staat daarmee voorlopig op een historische tweede plaats in het totaalklassement. Het laat wereldtoppers als Italië, Polen, Rusland, Brazilië en Bulgarije achter zich. Dit weekend moeten onze volleybalmannen aan de slag in Teheran waar ze gastland Iran, Argentinië en Servië bekampen. Minstens één zege pakken, betekent dat de Red Dragons wel zeer dicht komen bij de Final 6.

"Niemand geloofde vooraf dat we daartoe in staat waren", stelt Vital Heynen. "7 op 9 pakken tegen landen die op papier sterker zijn is op zich al heel knap. Tegen Canada zat er zelfs meer in dan de nipte 2-3-nederlaag. We hebben sowieso nog een paar stunts nodig om de droom te realiseren, misschien kan dit komend weekend opnieuw tegen Servië. Ik kan niet anders dan tevreden zijn met de resultaten tot dusver maar we moeten als groep ook beseffen dat we eigenlijk nog nergens staan. Het zou ideaal zijn om hier in Teheran weer punten te kunnen sprokkelen om zo met het lot in eigen handen het toernooi in Antwerpen aan te vatten. De poule mag dan wel loodzwaar lijken, als je kan meestrijden voor een ticket voor de Final 6 dan moet je die kans ten volle grijpen."

Staan Red Dragons voor nieuw stuntweekend in World League?

De Red Dragons zijn maandag vertrokken vanuit het Servische Novi Sad naar Teheran in Iran. Er worden vanavond 12.000 uitzinnige (mannelijke) fans verwacht voor het openingsduel tegen Iran om 21u10 plaatselijke tijd (18u40 in België). De aanslagen eerder deze week hebben alvast geen invloed op de spelers want zij overnachten en trainen op een 20-tal kilometer van het centrum in een bewaakte zone al is het nooit aangenaam te weten dat er hoge terreurdreiging heerst in de nabije omgeving. De temperaturen flirten hier met de 35 graden maar de gevoelstemperatuur ligt iets lager. In tegenstelling tot in Servië is er wel airco in de sporthal wat het trainen een stuk draaglijker maakt. Het grootste probleem blijft de communicatie ter plekke. Door de censuur van de overheid zijn apps als Facebook, Snapchat, Twitter, YouTube en Messenger geblokkeerd. Instagram en Whatsapp werken meestal wel.

Zaterdag nemen de Belgen het op tegen het Argentinië van Bruno (Maaseik) en Poglajen. Die laatstgenoemde speelde in 2011-2012 nog bij Knack Roeselare (met Stijn D'hulst en Sam Deroo) al kon hij er toen geen potten breken. Knack kende destijds een rampseizoen en greep in het laatste jaar van Baeyens als hoofdcoach zelfs naast de titelfinales.

(Maxime Petit in Teheran/Foto's MPM)

Programma voor komend weekend in Teheran:

Vrijdag 09/06 om 18u40 Belgische tijd: Iran -België.

Live via https://www.youtube.com/watch?v=NP92wjObJKw

Zaterdag 10/06 om 15u40 Belgische tijd: België-Argentinië.

Live via https://www.youtube.com/watch?v=UDmQ3RCS7UQ

Zondag 11/06 om 15u40 Belgische tijd: Servië-België

Live via https://www.youtube.com/watch?v=yoF6SdDL1tc

De kern:

Setters: D'hulst en Valkiers

Middenspelers: De Beul, Van de Velde, Van de Voorde en Verhees

Receptiespelers: Deroo, Klinkenberg, Lecat en Rousseaux

Hoofdaanvallers: Cox en Van den Dries

Libero: Ribbens

Opvallend: Na 3 van de 9 wedstrijden telt België 7 punten, goed voor de tweede plaats. Als de Red Dragons na 9 matchen in de top 6 staat, spelen ze de Final 6 van 4 tot 8 juli in het Braziliaanse Curitiba. Dat zou een unicum zijn in de geschiedenis van het vaderlandse volleybal.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!