Speler krijgt jobaanbieding buiten de sport en dient zijn ontslag in bij Par-ky Menen

Redactie KW

Er komt geen vervanger meer aangezien de transferperiode verstreken is.

Trainer Ratko Peris kan dit seizoen geen beroep meer doen op tweede libero Loïc Van de Pontseele. De 24-jarige Waal diende maandag immers zijn ontslag in bij de grensploeg. Iets wat niet zo vaak voorkomt in de hoogste afdeling van het volleybal.

Van de Pontseele kreeg een fulltime aanbieding buiten de topsport en zou dit niet meer kunnen combineren met zijn job als volleyballer bij Par-ky. Bovendien werd hij recent nog vader wat hem sindsdien geregeld korte nachten opleverde. Niet ideaal als je dagelijks moet trainen op het hoogste niveau. Morgen begint hij al met zijn nieuwe job als vertegenwoordiger.Hij speelde bijna drie seizoenen in de Vauban.

Er komt geen vervanger voor Van de Pontseele aangezien de transferperiode verstreken is.

Speler krijgt jobaanbieding buiten de sport en dient zijn ontslag in bij Par-ky Menen

Voor Menen betekent het vertrek van Van de Pontseele het tweede liberoverlies. Eind december nam het ook al afscheid van de Est Rait Rikberg. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden omdat hij kampte met heimwee. Voor de 35-jarige Rikberg was het zijn eerste buitenlands avontuur nadat hij vele jaren bij dezelfde club in zijn thuisland speelde. Hij is ook een gevestigde waarde in de nationale ploeg.

Menen zal het seizoen afwerken met Bernardo Silva als enige libero. De Portugees van 21 jaar kwam pas begin dit jaar bij de kern, maar liet al hoopgevende prestaties zien. Vooral in zijn laatste aantreden tegen Waremme afgelopen zaterdag toonde hij zich erg zelfzeker in receptie en in verdediging.

Par-ky strijdt komende zaterdag -zonder Van de Pontseele- in en tegen Knack Roeselare voor de tweede plaats in de klassering. De jongens van Ratko Peris kregen vandaag rust omdat verschillende spelers met ziekte of met blessures kampen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier