Sander Depovere en Jelle Decoene uitgeschakeld op EK

Redactie KW

De nationale juniores verloren hun vierde wedstrijd op het Europees kampioenschap voor U20 in in het Tsjechische Brno met 0-3 tegen Slovenië na 22-25, 16-25 en 20-25.

Bij de Belgen stonden Ardooienaar Sander Depovere en Jelle Decoene uit Kuurne in de basis, net als Knackspeler Arno Van de Velde. Zij konden niet voorkomen dat België ook zijn vierde wedstrijd kansloos verloor na eerdere 3-0-nederlagen tegen Polen en Tsjechië. De eerste wedstrijd hadden de jonge Belgen vrijdag nog knap met 3-2 gewonnen tegen Turkije.

De Belgische juniores begonnen onthoofd aan het EK na afzeggingen wegens blessures en herexamens. Bovendien werd libero Lowie Stuer ter vervanging van de geblesseerde Stijn Dejonckheere opgeroepen voor de Red Dragons, die momenteel knap bezig zijn op het WK.

Bij de aanvang van de tweede set leek Jelle Decoene met een paar stevige opslagen de vlam in de pan te jagen. “Als wij goed spelen, kunnen we hier winnen van bijna iedereen, behalve Polen en Rusland. Dus ook van Slovenië. Maar het omgekeerde is ook waar: zij kunnen even goed van ons winnen. Zij maakten veel meer opslagdruk en wij konden die druk niet aan”, zo evalueerde de Kuurnenaar de wedstrijd.

Laatste plaats vermijden

Morgen woensdag spelen Decoene en co alleen nog voor de eer in de afsluitende groepsmatch tegen Roemenië. Mathematisch kan België zich niet meer bij de top vier scharen die plaatsingsmatchen mag spelen voor de top acht. “We gaan sowieso voor winst. Daarvoor zijn we hier. We willen ook absoluut de laatste plaats in onze groep vermijden. Dat zou zuur zijn in een groep waarin iedereen aan mekaar gewaagd is.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier