Roeselare blijft comfortabel leider na winst bij Menen

© Foto MP
Redactie KW

Wie dacht dat Menen zaterdag in Puurs een dieptepunt bereikte, kwam bedrogen uit. Tegen Roeselare incasseerde het in de eerste twee sets 14-25 en 9-25. Prefaxis herpakte zich nadien wel (25-19), maar zag Roeselare toch verdiend met 1-3 winnen na 21-25 in de slotset. Man van de match was ex-Menenaar Pieter Coolman.

Ondanks de overwinning in de reguliere competitie was het met een bang hart dat Menen de grote buur ontving. Prefaxis had zaterdag immers een serieus pak slaag gekregen in Puurs, Knack lijkt het vervolg van de play-offs na amper drie speeldagen al vanuit een zetel te kunnen afwerken.

En dat uitte zich ook in het openingsspel. Menen kreunde onder het enthousiaste geweld van Knack. Eerst draaide de service goed bij Tuerlinckx en Coolman, daarna hiel Menen een handje door zich onzichtbaar te tonen in aanvallend opzicht. Een furieuze Dardenne haalde van Haarlem, Cox, Urnaut en Radovic van het parket. Sinnesael lukte een eerste blok op Tuerlinckx bij 14-24. Het kalf was toen al lang verdronken.

Knack blijft furieus doorgaan

Er kwam maar geen einde aan de Meense lijdensweg. Coolman blokte Roeselare naar 0-3 in set twee. Knack bleef ook nadien furieus spelen, bij Prefaxis beten ze zich de tanden stuk op het blok van ex-Menenaar Coolman (5-11). Knack heeft natuurlijk ook nog altijd Tuerlinckx in de rangen om de punten mee te pikken. De 7-15 was een snelle aanval van de kapitein, het punt erna scoorde hij via een blok. Een nieuwe afgang was onafwendbaar: Roeselare deed wat het wou. Menen stond er bij en keek er zwaargewond naar: van 7-20 naar 9-25.

Einde wedstrijd denk je dan, maar dat was buiten Menen gerekend dat herademde met Radovic en van Haarlem aan service. De receptie bij de bezoekers draaide opeens voor geen meter meer, dat werd cash betaald met een 10-1-tussenscore. Guzman viel in bij 11-1 maar moest bij 14-2 alweer afdruipen. En de Menenspelers? Tjah, die kregen steeds groter wordende vleugels: 16-3. Van een vreemde en onbegrijpelijke wending gesproken. Maar in een gekke wedstrijd kan veel: Roeselare sloop dichterbij via een onhoudbare Tuerlinckx (24-18), Dardenne moest de gemoederen bedaren in een time-out. Cox maakte het uit bij 25-19.

Time-out brengt soelaas

Roeselare van slag en bij 4-0 zocht Rousseaux al met succes heil in een time-out. Knack kwam terug en twee opeenvolgende ‘overrules’ van de scheids zetten de zaal helemaal in lichterlaaie (10-8). Onder het tumult bleef Roeselare het kalmst: 11-11 na een erbarmelijke thuisaanval. Maar nu en dan liet de landskampioen weer steken vallen waardoor Menen weer een kleine kloof sloeg (16-14). Die dichtten ze weer na een dubbel blok van Coolman op Cox (20-20 en 20-21). Voor Coolman zou het allemaal nog mooier worden. Hij besliste de match met drie opeenvolgende winnende opslagen.

Zaterdag gaat Roeselare op bezoek bij eeuwige rivaal Maaseik, Menen maakt de verplaatsing naar Asse-Lennik, de ploeg van ex-assistent Johan Devoghel.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier