Ro Time Dadizele mag titel vieren in 3de dames A

Redactie KW

Van wat al enkele weken in de lucht hing, verzekerde Ro Time Dadizele zich in de rechtstreekse confrontatie met het tweede geklasseerde Volare Roeselare.

Beide ploegen domineerden de competitie in 3de A. Maar Dadizele is de kampioen in 3de provinciale dames A. Daarvoor had het nog één punt nodig en dat eigende Dadizele zich de inleidende sets op Roeselare toe. Het won de eerste set overtuigend en met omzeggens foutloos volleybal met 10-25. De eerste herneming bood Roeselare meer weerwerk, klampte aan tot 14-15 maar moest dan de rol lossen en via 15-20 haalde Dadizele met 19-25 titelzekerheid. Ook set drie leek naar de bezoeksters te gaan bij 17-21 maar Volare, dat ook al promotiezekerheid had als tweede geklasseerde om de verleden seizoen verloren gegane stek in 2de te heroveren, remonteerde alsnog naar de 25-21 en de aansluitingsset. Roeselare dwong ook de belle af en daarin werd de dagzege behaald met 15-11.

Dat zorgde voor enige ontgoocheling bij de kampioen. De supporters evenwel waren al titeldronken en rekenen op paasmaandag op bekerwinst van Dadizele tegen eersteprovincialer Brugge. En dat zou de kers op de taart zijn van een indrukwekkende bekercampagne en sterke competitie van de kampioen in 3de provinciale dames A.

(RBD – foto PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier