Ro Time Dadizele kampioen in 2de dames A

Redactie KW

Door met 0-3 te winnen bij Zwevegem legde autoritair en ongeslagen leider Ro Time Dadizele zaterdag de kampioenstitel in 2de provinciale dames A mathematisch vast. Dadizele is meteen de eerste senioreskampioen in West-Vlaanderen.

Dadizele nam wel een aarzelende start in Zwevegem want moest de volle puntenwinst pakken om de cijfermatige zekerheid over de titel te hebben. Zwevegem kwam de eerste set rap drie punten voor maar bij 16-17 nam Dadizele over op het scorebord om naar 18-25 winst door te stomen. De eerste herneming sloegen de bezoeksters een 19-18 naar 20-22 om en verdubbelden 21-25. Een niet meer af te stoppen kandidaat-kampioen ging fors door in set drie, haalde bij 1-8 de eerste technische time-out en kwam 11-23 voor om met 15-25 de titel te vieren.

Het is voor Dadizele de tweede titel op rij nadat de club drie jaar geleden en na een speelstersexodus besloot zijn stek in eerste provinciale op te geven. Trainer Francis Ramaut bleef op post en samen met Milissa Opsommer en libero Sarah Breyne trok hij naar de tweede ploeg in 3de provinciale. Verleden seizoen werd een successeizoen want hij leidde zijn team naar de titel met maar twee verlieswedstrijden en won verrassend als derdeprovincialer de provinciale beker. Dit seizoen was de ambitie de top vijf halen als nieuwkomer maar Dadizele verloor niet en heeft nog maar zes sets op het passief. De speelstersgroep wil het seizoen nu zonder nederlaag afsluiten. Met deze tweede opeenvolgende titel en de verleden week verloren halve finale in de beker blikt Ro Time Dadizele terug op twee succesrijke volleybalseizoen.

(RBD – foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier