Remie De Crock best tevreden over zijn seizoen bij Rember Torhout

Remie De Crock © VDB
Redactie KW

Na zes overwinningen op een rij weet Rembert sinds afgelopen weekend weer wat verliezen is. De jongens van trainer Koen Devos waren kansloos bij Feniks Haacht, de gedoodverfde titelfavoriet in eerste nationale.

Niettemin is Remie De Crock (22) uit Poperinge best tevreden over de prestaties van het team in het voorbije seizoen. “In de heenronde presteerden we nogal wisselvallig, maar we hebben deze scheve situatie weten recht te zetten.”

Voor de student lichamelijke opvoeding, die momenteel zijn tweede seizoen volmaakt bij Rembert, verliep de overgang van eerste divisie naar eerste nationale vrij vlot. “Ik wilde een nieuwe uitdaging toen ik de overstap van Poperinge naar Rembert maakte. Ik heb me deze stap in het onbekende zeker nog niet beklaagd want ik voel me echt heel goed bij deze ploeg. Mijn persoonlijke ambitie is om ieder jaar beter te presteren en de ploeg te helpen waar ik kan.”

Volgens de libero van Rembert ligt de sterkte van de ploeg in het collectief. “We hebben een relatief jonge maar heel evenwichtige ploeg. In onze ploeg spelen geen absolute toppers maar we beschikken wel over enkele anciens die op beslissende momenten kunnen scoren.”

Toch weet Remie maar al te goed wat de werkpunten van de ploeg zijn. “Doordat we nog jong zijn is onze mentale weerbaarheid niet altijd optimaal. Ook de onderlinge communicatie moet nog beter. Maar het is duidelijk dat we leren uit onze fouten en wellicht daardoor hebben we de laatste maanden zo’n mooie reeks weten neer te zetten.”

Ook de vooruitzichten voor volgend seizoen zijn hoopgevend. “Onze trainer blijft de ploeg trouw en ook ervaren spelers als Kristof Keirsebilck en Wouter Verhelst doen er nog een jaartje bij. Wellicht koestert het bestuur niet onmiddellijk de ambitie om te promoveren, maar ik ben er zeker van dat we ook volgend seizoen geen slecht figuur zullen slaan in onze reeks.”

Voor het seizoen waren de ambities vrij duidelijk. De verjonging moest verdergezet worden en men hoopte een rustig seizoen door te maken. “Onze volgende wedstrijd tegen de tweede uit de reeks zal ongetwijfeld een lastige partij worden”, aldus een zelfverzekerde Remie De Crock. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier