Rembert Torhout opent seizoen met stunt in Beker van België

We zien het blok van Wouter Verhelst en Bram Depovere, die met Rembert Torhout wonnen in de beker. © Bart
Redactie KW

Naast de Torhoutse eerstenationaler stoot ook Marke-Webis (Liga B) door bij de heren, terwijl Bidavo Bissegem (Liga B) won bij de dames. De herenploeg van Black and White Company Lendelede speelt nog op zondag.

Marke-Webis haalde het met erg duidelijke 0-3-cijfers bij Tesla Lint (eerste nationale), terwijl Bidavo Bissegem (Liga B) zich bij de dames kwalificeerde na 3-2-winst tegen Fixit Kalmthout. Een mooie binnenkomer voor Bidavo, dat nieuw is in Liga B en meteen een reeksgenoot wist te kloppen.

De (West-Vlaamse) stunt van de dag kwam echter op naam van Rembert Torhout (eerste nationale). Zij haalden het in eigen huis met 3-2 van Gimme Waasland-Kruibeke, dat vorig jaar nog vijfde werd in Liga B. Rembert schoot goed uit de startblokken (14-11), maar maakte in de eindfase van set één te veel fouten voor setswinst: 20-25. In set twee liep de thuisploeg via 16-10 tot 20-14 uit, maar bij 21-18 werd het alsnog even spannend. Rembert hield het hoofd echter koel en zette de bordjes op gelijke hoogte: 25-21.

De bezoekers maakten in de beginfase van set drie indruk met het blok (1-5), maar Torhout liet niet begaan. Een sterke opslagreeks van de jonge Seppe Vandepoele bracht de thuisploeg langszij en na een spannende slot haalde Rembert het met 25-23. Beide teams hielden elkaar ook in set vier in evenwicht tot 22-22, maar Kruibeke trok uiteindelijk aan het langste eind (22-25) en dwong zo een tiebreak af. In de beslissende vijfde set was er opnieuw weinig verschil tussen beide teams, maar het was Rembert dat op het juiste moment met een stevige opslagdruk uitpakte en de klus klaarde met 15-9.

“Ik wist dat we klaar waren om het seizoen te starten, maar deze overwinning is natuurlijk een aangename verrassing”, klinkt het tevreden bij middenman Wouter Verhelst (37, ex-Knack). “Dit is een match om tevreden en zelfs trots over te zijn. Het is ook belangrijk dat je zo’n prestatie levert in het begin van het seizoen. Hier kunnen we ons aan optrekken als we het later eens moeilijk krijgen tijdens een wedstrijd.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier