Rembert Torhout moet wedstrijd herspelen na procedureslag

© De invalbeurt van Wouter Eloot tegen Brussels Est zorgde ervoor dat de wedstrijd volgende week herspeeld moet worden. (Foto Bar
Redactie KW

Brussels Est kreeg via de beroepscommissie gelijk en mag volgende week woensdag een poging doen om de eerdere 3-1-nederlaag in Torhout uit te wissen.

Op 14 december 2013 won Rembert Torhout in eigen huis van Brussels Est met 3-1. Dat de wedstrijd nog een staartje zou krijgen, werd toen al snel duidelijk. Rembert had zijn tweede spelverdeler op het veld gebracht om een blessure op te vangen, nadat hij eerder al voor een andere speler was ingevallen. Ze hadden daarvoor – tot hun eigen verbazing – de toestemming gekregen van het scheidsrechtersduo.

Onvoldoende tijd voor voorbehoud

De tegenstanders van Brussels Est zagen in dat de volleybalreglementen hier niet goed toegepast werden en tekenden beroep aan tegen de nederlaag. Brussels staat voorlaatste in eerste nationale en kan alle punten goed gebruiken. De klachtencommissie van de volleybalbond oordeelde echter dat de wedstrijd niet herspeeld moest worden, omdat Brussels het voorbehoud op een foutieve manier had aangevraagd. De beroepscommissie, die door Brussels geconsulteerd werd, ging echter niet mee in dit verhaal en besliste twee weken terug dat de wedstrijd toch opnieuw zou gespeeld worden. Zij waren van oordeel dat Brussels Est onvoldoende tijd had gekregen om het voorbehoud op een correcte manier aan te vragen.

Warm ontvangst

Tegen de beslissing van de beroepscommissie kon Rembert niets meer inbrengen, dus bekampen beide teams uit eerste nationale elkaar straks opnieuw. Gisteravond werd vastgelegd dat de wedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 19 maart om 20.15 uur. “Hierbij roepen we alle supporters en sympathisanten op om af te zakken naar de stedelijke sporthal, voorzien van de nodige toeters en bellen”, klinkt het op de website van de Torhoutse club. “Zo willen we onze Brusselse vrienden alvast een warm ontvangst aanbieden…”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier