Rembert Torhout laat geen punten liggen in derby tegen Pervol Ruiselede

© VDB
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Rembert Torhout en Pervol Ruiselede, de enige West-Vlaamse teams in eerste nationale, stonden zaterdagavond tegenover elkaar. Rembert maakte zijn favorietenrol waar met 3-1-winst.

Torhout had de heenmatch met duidelijke 0-3-cijfers gewonnen, heeft een goede thuisreputatie en was als derde in de stand dan ook torenhoog favoriet tegen rode lantaarn Ruiselede. Dat het na twee sets – 25-18 en 25-22 – op een nieuwe Torhoutse zege leek uit te draaien, was dan ook geen verrassing.

In de lokale edities van Krant van West-Vlaanderen hadden kenners Steven Hollez en Thomas Vandenberghe, die allebei een link hebben met Rembert en Pervol, echter 3-1 als pronostiek gegeven. “Pervol zit er vaak dicht bij, maar het is telkens net niet”, klonk de conclusie. Profetische woorden, blijkt nu, want in set drie knokte Pervol zich terug in de partij met 17-25. De vierde set bleef lang spannend, maar met 25-23 hield thuisploeg Rembert toch de drie punten thuis. Torhout blijft zo in het spoor van de koplopers, terwijl de strijd om het behoud stilaan een ‘mission impossible’ wordt voor Ruiselede.

(AD – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier