Rembert Torhout klopt Pervol Ruiselede in de West-Vlaamse volleybalderby van eerste nationale

23/10/16 om 21:05 - Bijgewerkt om 21:03

In eerste nationale was er vanmiddag het competitieduel tussen Pervol Ruiselede en Rembert Torhout, de enige West-Vlaamse teams in deze reeks. Competitieleider Rembert haalde het vlot met 0-3.

Rembert Torhout klopt Pervol Ruiselede in de West-Vlaamse volleybalderby van eerste nationale

© VDB

Zowel Pervol Ruiselede als Rembert Torhout waren uit op revanche, want beide teams kenden op zaterdag een slechte generale repetitie in de Beker Nationaal/Divisie (Trofee Vercruysse). Een onherkenbaar Rembert verloor verrassend met 3-0 bij Marke-Webis B (tweede divisie) en Pervol ging zwaar onderuit op het veld van Packo Zedelgem (eerste divisie).

Vroege voorsprong in sets één en twee

Torhout, dat de competitie startte met negen op negen, begon als favoriet tegen Ruiselede, dat tot dusver vier op negen scoorde. Opvallend: drie ex-Remberters stonden bij Pervol op het wedstrijdblad, de geblesseerde Ben Casier op de bank, receptie-hoekaanvallers Simon Hollevoet en Michiel Vandenberghe startten in de basis.

In de openingsset lag de opslagdruk bij Rembert gevoelig hoger, wat hen bij 9-15 al een comfortabele voorsprong opleverde. Bij 14-19 kwamen de piepjonge tweede spelverdeler Seppe Vandepoele en kapitein Kristof Keirsebilck op het veld bij Rembert. Zij hielpen de voorsprong vasthouden en de bezoekers haalden het uiteindelijk met 18-25.

In set twee begon het nog dramatischer voor Ruiselede, dat de wanprestatie van zaterdag voorlopig niet kon uitwissen. Bram Depovere zorgde met een knappe pipe-aanval voor 0-3, Koen Verplancke zette even later met een blok de 1-6 op het bord. Torhout ging via 3-10 door tot 9-16 en vervolgens 16-25.

Spanning in set drie, maar toch 0-3

Pervol probeerde in set drie het tij te keren met een gewijzigde opstelling. Mathias Bergez werd als opposite vervangen door Michiel Vandenberghe, waardoor Jelle Decoene als hoekspeler op het veld kwam. Spelverdeler Gianni Vanhooren moest zijn plaats dan weer afstaan aan Stefan Bergez.

De wijzigingen leken een positief effect te hebben, want ditmaal kon Ruiselede wel aanklampen. Beide teams hielden elkaar mooi in evenwicht en bij 16-15 kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Een punt later ontstond er voor het eerst een discussie met het scheidsrechtersduo, waardoor er voor het eerst echt vuur in de partij kwam.

Pervol hield de kleine voorsprong vast tot 22-20, maar dan ging het licht uit bij de thuisploeg. Rembert mocht te eenvoudig opnieuw langszij komen en met een blok van Wouter Hollez en Kristof Keirsebilck werd het zelfs 22-23. Vervolgens was er nog een misverstand in het achterveld bij Ruiselede, dat de bal gewoon liet binnen vallen. Torhout bedankte niet voor het eerste matchpunt, want een free ball werd vreemd genoeg buiten gespeeld. Daarna ging de bal echter naar sterkhouder Brieuc de Séjournet, die met een verre plaatsbal de 23-25 op het scorebord zette. Met twaalf op twaalf is Rembert het enige team in eerste nationale dat nog geen punten liet liggen.

(Arjan Desante)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!