Rembert Torhout aan de leiding na verpletterende overwinning

Redactie KW

Nummer vier VC Gembloux werd compleet weggeblazen met 25-12, 25-14 en opnieuw 25-12. Rembert staat zo op de eerste plaats in eerste nationale.

De hoop op een topseizoen blijft duren bij Rembert Torhout. Vorige week werd vlot afgerekend met La Chaine Orp in de strijd om de tweede plaats, deze week kwam nummer vier VC Gembloux op bezoek. Beide teams werden door amper een puntje gescheiden in het klassement, maar toch bleek het niveauverschil enorm. Rembert haalde verschroeiend uit: 25-12, 25-14 en opnieuw 25-12.

Gedeelde leidersplaats

Leider M Siks Blaasveld liet een punt liggen op verplaatsing bij VC Mortroux. Met 17 op 21 komt Rembert Torhout zo gedeeld aan de leiding met Blaasveld en VC Walhain. Dat laatste team is het enige dat Rembert dit seizoen wist te verslaan, op de openingsspeeldag. Sindsdien liet het team van coach Koen Devos zes overwinningen op rij noteren. Een heus verschil met vorig seizoen, toen constant tegen de degradatie werd gestreden.

De komende twee weken wachten er opnieuw enkele zware tests voor de Torhoutenaren. Zo trekken ze zaterdag naar Tesla Lint, dat nu vierde staat. De week daarna volgt in eigen huis de clash tegen Blaasveld.

(AD – Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier