Rembert B wil (in het eigen Torhout) stunten in de West-Vlaamse beker

Zoon Sander en vader Daan Cuvelier zien winst tegen Roeselare zitten: "We hebben er vertrouwen in."
Redactie KW

Op zondag 4 maart om 18 uur in de Torhoutse sporthal speelt Rembert Torhout heren B de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen Knack Roeselare D. Bijzonder is dat zowel Sander Cuvelier (als speler) als zijn vader Daan (als begeleider) bij thuisploeg Rembert actief is.

Daan Cuvelier (47) woont met zijn vrouw Gwenny Degrande (45) in de Hogestraat in Torhout en heeft zelf vele jaren volleybal gespeeld. Zoon Sander (21) is in zijn voetsporen getreden. Dochter Lotte (18) daarentegen staat niet aan het net. Daan werkt als coördinerende kracht bij het huidenverwerkingsbedrijf nv Intraskins in Moeskroen en Sander doet aan tuinaanleg en -onderhoud bij Tuinen Tijs Crombez uit Torhout. Tijs is ooit wielrenner geweest.

“Noem ons gerust een volleybalfamilie”, vertelt Daan. “Ook mijn schoonbroer Yannick Degrande (48), die wat verder in de Heidestraat woont, is begeleider van Rembert Torhout heren B, de ploeg die we zelf Rembert 2 noemen. Twee van zijn zonen, Arne en Brecht, spelen mee. Verder heeft hij nog een zoon Dieuwer die in derde provinciale speelt en een volleyballende dochter Elise, die bij VKt Torhout actief is.”

Sander staat meestal op het veld als receptie-hoek of opposite. Hij speelt al volleybal van toen hij een jaar of 12 was. “Op dat moment waren Yannick en ik de trainers van de D-jeugd”, vervolgt Daan. “Het team dat zondag de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen speelt, is in grote lijnen dezelfde spelersgroep van toen. Dan kun je wel denken dat die kerels uitstekend aan elkaar hangen, net zo goed buiten het volleybalwereldje (lacht). Ze zijn op de trainingen en tijdens de wedstrijden heel gefocust, maar ze zijn ook in staat om af en toe flink de bloemetjes buiten te zetten. Yannick en ik hebben de teambevorderende nevenactiviteiten altijd sterk gepromoot.”

“Ook de trainer vindt dat we een plaats in eerste provinciale verdienen”

“Intussen hebben we beiden een stapje teruggezet en fungeren we enkel nog als begeleiders en supporters van het team. De huidige trainer is Thierry De Wilde, maar die wil de fakkel na twee jaar doorgeven, aangezien hij het te druk heeft met zijn beroepsactiviteiten. Ook hij is ervan overtuigd dat de ploeg een plaats in eerste provinciale verdient. Het is een stevig geheel met spelers die er telkens weer de volle 100 procent voor gaan. We hopen met z’n allen dat de promotie naar eerste dit seizoen een feit kan worden.”

“De finale willen we nu heel erg graag halen hoor”

“We willen de finale van de Beker van West-Vlaanderen nu toch wel heel graag halen”, pikt de immer rustige Sander in. “We hebben in de competitie al tegen Knack Roeselare gewonnen, al beseffen we dat het een sterke ploeg is. Maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan. Ik heb er vertrouwen in dat het ons zondag lukt.”

Vader Daan heeft tot zijn 28ste volleybal gespeeld tot in eerste divisie maar moest uiteindelijk na een zware blessure afhaken. In 1992 slaagde hij erin om in Sijsele met Rembert de Beker van West-Vlaanderen te winnen door nipt Moeskroen te verslaan. “Ik hoop dat Sander dat ook ooit mag meemaken”, zegt Daan. “Zondag kan Rembert 2 daartoe de beslissende stap zetten. Uiteraard ga ik supporteren en waar mogelijk de spelers wijze raad geven. We duimen alvast!”

Zondag 4 maart om 18 uur: Beker van West-Vlaanderen: Rembert Torhout heren B Knack Roeselare D

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier