Red Dragons winnen tweede keer van Australië

26/06/16 om 17:57 - Bijgewerkt om 17:57

De Belgische nationale mannenvolleybalploeg heeft zondag in zijn zesde wedstrijd van de A-groep in de World League met 3-0 gewonnen van Australië.

Red Dragons winnen tweede keer van Australië

Voor de Red Dragons was het hun derde en laatste partij in Rome. Vrijdag verloren ze met 3-2 van de Verenigde Staten (FIVB 5), zaterdag was Italië (FIVB 4) met 3-0 te sterk. Vorige week was de selectie van Dominique Baeyens in Sydney aan de slag. Ze wonnen er van gastland Australië (FIVB 13, 3-0) en van Frankrijk (FIVB 10, 3-2) en verloren van Italië (3-0).

Volgende week staan in het Franse Nancy nog wedstrijden tegen Frankrijk (1 juli), Brazilië (FIVB 1, 2 juli) en Polen (FIVB 2, 3 juli) op het programma. Het behoud (de twaalfde en laatste plaats ontlopen) was vooraf het hoofddoel van de Dragons, die debuteren in de A-groep. Dat is met drie zeges nu zeker een feit.

"Ik ben heel gelukkig met deze overwinning", reageerde Pieter Verhees. "We hebben vandaag goed gespeeld vanaf het eerste punt. De winst is belangrijk. Dit jaar is onze eerste keer in de wereldgroep van de World League en onze ambitie was om ook volgend jaar in deze groep te spelen. Dankzij deze tweede overwinning tegen Australië zijn we zeker van het behoud. Volgend weekend in Frankrijk spelen we het derde weekend van deze campagne en dat kan nu zonder stress. Alles wat daar kan gebeuren is een mooie extra. Nu is het tijd om te genieten."

(Foto MPM)

België - Australië: 3-0 (25-21, 25-22 en 25-17).

België: van Walle (10), Valkiers (1), Lecat (24), Rousseaux (6), Van de Voorde (9), Verhees (6). Libero: Ribbens. Kwamen in: Cosemans, Baetens.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!