Red Dragons winnen ook tweede partij in Australië

© MAXIME PETIT
Redactie KW

De nationale mannenploeg volleybal, met Torhoutenaar Stijn Dejonckheere als libero op het veld, klopte Australië met 0-3. De Final Four in de World League kan hen nu bijna niet meer ontglippen.

De Red Dragons hebben hun tweede match in Adelaide met de vingers in de neus gewonnen. Het werd 0-3 met duidelijke setstanden 20-25, 17-25 en 19-25. Dankzij deze driepunter is het team van Baeyens zo goed als zeker van de Final Four over twee weken in Sydney.

Sterk blok in openingssets

De Belgen liepen meteen tot 5-7 na een punt van Valkiers. Het niveau van zijn team evenaarde zelden dat van gistere,n maar dat weerhield België er niet van om de kloof uit te diepen. Vooral de blokwerking deed het voortreffelijk. Met vijf winnende muurtjes in één set was de winst in het openingsspel verzekerd.

Het liep nog altijd niet van een leien dakje voor de Red Dragons na de herneming. Maar wat Australië liet zien was bij wijlen van bedenkelijk niveau. De bezoekers liepen daardoor uit en kregen bij 11-14 ook nog de scheidsrechter mee. Het Belgische blok bleef wel heersen aan het net. Van De Voorde kreeg er weer vier achter zijn naam. In aanvallend opzicht was Deroo net als gisteren weer de koning Down Under met 5 op 8, al was het setpunt wel voor Van Walle.

Schaamrood op de Australische wangen bij 4-12

Australië was het noorden helemaal kwijt in het derde spel. Een opeenvolging van outsmashes zorgde voor een logische 0-4. Van Walle en co stuwden het niveau de hoogte in, de thuiscoach moest bij 4-12 zijn manschappen met het schaamrood op de wangen naar de kant halen. Daarna pikten ze wel weer hun puntjes mee, maar een serieuze kangoeroesprong zat er niet meer in. Daarvoor was de tegenstand van Deroo en maats te groot (7-14). Bij 15-21 kreeg Deroo – dé man van het tweeluik – zijn welverdiende applausvervanging. Lecat kreeg zo ook wat speelgelegenheid. Hij zag de Belgische zege niet meer in gevaar komen.

Kwalificatie bijna binnen

Volgende week gaan de Red Dragons naar Finland voor het laatste toernooi in de poulefase van de World League. De kwalificatie is nu echter al zo goed als binnen. Als Canada straks weer met punten morst in Finland is België zelfs mathematisch zeker van de kwalificatie.

België speelde met Valkiers, Deroo, Verhees, Van Walle, Klinkenberg, Van De Voorde. Libero: Dejonckheere. Kwamen in: Tuerlinckx, Kruyner, Lecat.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier